Descinderi în casa marocanului care ar fi comis dublul asasinat din Iaşi. Saci cu probe, ridicaţi de poliţişti din locuinţă

Anchetatorii au făcut descinderi la casa studentului marocan Ahmed El Bourkadi, principalul suspect în cazul dublului asasinat de la Iaşi.

16 dec. 2021, 16:11
Descinderi în casa marocanului care ar fi comis dublul asasinat din Iaşi. Saci cu probe, ridicaţi de poliţişti din locuinţă
foto: Bzi.ro

Investigatorii au făcut descinderi în casa marocanului care ar fi comis dublul asasinat din Iaşi. Ahmed El Bourkadi, principalul suspect în cazul dublei crime de la Iaşi, a plecat de la locul faptei cu un Uber, scrie Adevărul.

Poliţiştii au făcut, miercuri, percheziţii în casa în care locuia, la Iaşi, presupusul criminal al celor doi tineri găsiţi fără suflare săptămâna trecută, într-o vilă din Moara de Vânt, mun. Iaşi. Mai mulţi saci cu probe au fost ridicaţi din apartamentul în care Ahmed El Bourkadi, în vârstă de 20 de ani, stătea cu chirie în Iaşi.

Potrivit sursei citate, tânărul ar fi plecat cu un Uber de la locul crimei şi s-a dus direct în apartamentul în care locuia cu chirie, pe Bulevardul Independenţei, lângă universitatea la care este student.

Studentul de origine marocană, care are şi cetăţenie canadiană, a contestat decizia de arestare preventivă în lipsă. Ahmed Sami El Bourkadi, poreclit „Casapul din Moara de Vânt”, a fost prins recent la Roma, după câteva zile de cercetări efectuate de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Citeşte şi: Cu cine a petrecut presupusul criminal al celor doi studenți din Iași, imediat după comiterea odioasei fapte. Asasinatul fusese plănuit cu o lună înainte

Dosarul cu propunerea de arestare preventivă va ajunge la Curtea de Apel Iaşi. Urmează ca magistraţii să stabilească un termen pentru judecarea contestaţiei.

Descoperirea şocantă a fost făcută de poliţişti, care au fost informaţi de familia băiatului cu privire la posibila dispariţie a acestuia. În cursul zilei de 10 decembrie el ar fi trebuit să ajungă, cu avionul, la Bruxelles.

Citeşte şi: Studenta la Medicină ucisă cu sălbăticie într-o vilă din Iaşi, înmormântată în rochie de mireasă. „Drum lin spre ceruri, prințesa lui tata” VIDEO

Trupurile celor doi tineri prezentau urme de violenţă, iar în imobil s-au identificat urme de ardere.

Managerul Institutului de Medicină Legală, Diana Bulgaru, a declarat că în urma necropsiei s-a constatat că în ambele cazuri rănile provocate prin înjunghiere erau „trase la indigou”, iar moartea tinerilor a fost una violentă.

Ahmed El Bourkadi este principalul suspect în acest caz.

Citeşte şi: Cazul dublei crime de la Iaşi. Un suspect a ajuns la spital cu tăietură la mână după asasinate. S-a cerut mandat de arestare internaţională