Cu cine a petrecut presupusul criminal al celor doi studenți din Iași, imediat după comiterea odioasei fapte. Asasinatul fusese plănuit cu o lună înainte

Presupusul criminal al celor doi studenți din Iași a fost capturat la Roma, unde tânărul de origine marocană plecase în excursie cu iubita sa din Maroc, Imane El Adraoui.

15 dec. 2021, 12:37
Cu cine a petrecut presupusul criminal al celor doi studenți din Iași, imediat după comiterea odioasei fapte. Asasinatul fusese plănuit cu o lună înainte

Presupusul criminal al celor doi tineri studenți la Universitătea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, a fost în cursul zilei de ieri, de către carabinieri, la Roma.

Suspectul de crimă, Ahmed Sami El Bourkadi, acuzat că i-a ucis pe Vanesa Burlacu și Youssef Ajniyah, nu plecase singur la Roma, ci alături de iubită.

Noi detalii şocante despre dubla crimă de la Iaşi. Cum au fost ucişi cei doi studenţi la Medicină
Tânărul de origine marocană era dat în urmărire generală sub acuzația de ucidere a doi studenți la medicină, în locuința lor din zona Moara de Vânt, Iași. Presupusul criminal, Ahmed Sami El Bourkadi, a plecat imediat într-un citybreak la Roma, însoțit de iubita sa, Imane El Adraoui, originară din El Jadida, Maroc. Nu se știe până în acest moment dacă partenera sa știa de crima din Iași.

Studentul era îmbrăcat, atunci, într-o geacă albastră, cu guler de blană, purta o mască chirurgicală albastră, ochelari de vedere și avea o geantă de voiaj. De asemenea, s-a observat și bandajul de la mână, după ce ar fi comis crima, a mers la spital, având o plagă la mâna dreaptă. Studentul avea și o barbă destul de mare, vizibilă chiar și cu masca de protecție pe față.

Acesta era cazat la un hotel din Roma, iar când polițiștii au vrut să îl „salte”, nu se afla la cazare. Pentru câteva ore, oamenii legii au încercat să îl localizeze pe bărbat. Aflând faptul că este dat în urmărire internațională, studentul și-a schimbat înfățișarea: s-a bărbierit și și-a schimbat hainele.

Mărturia cutremurătoare a tătălui studentei ucise cu 33 lovituri de cuţit. Fiica lui i-a cerut ajutorul înainte de crimă

În momentul în care a fost prins pe o stradă din Roma, de carabinieri, acesta nu s-a opus. Bărbatul urmează să fie adus în țară, la Iași, pentru audieri. În condițiile în care el este cel care a comis dublul asasinat, atunci există posibiltatea să își petreacă următorii 25 de ani în spatele gratiilor, relatează CanCan.ro.