Descinderi în două hoteluri din Cernavodă. 15 vânători italieni sunt cercetaţi pentru braconaj

15 vânători italieni au fost ridicaţi de poliţişti din două hoteluri din Cernavodă, sub suspiciunea de braconaj, informează România TV. În camerele lor de hotel, poliţiştii au găsit mii de cartuşe, despre care afirmă că ar fi folosite pentru braconaj.

RomaniaTV.net
11 oct. 2012, 05:24
Descinderi în două hoteluri din Cernavodă. 15 vânători italieni sunt cercetaţi pentru braconaj

„Fac un adevărat carnagiu. Folosesc chemătoarele electronice, păsările vin grămadă, iar ei stau pe loc şi trag mii de cartușe. Ne măcelăresc tot vânatul cu chemătoarele electronice. În lumea civilizată au fost interzise, numai la noi mai sunt permise”, au declarat surse din rândul anchetorilor, citate de MEDIAFAX.

Primele date indică faptul că cetăţenii italieni au documentele necesare care să le permită vânătoarea, dar deţin mii de cartuşe peste limita legală.

„Până acum am găsit aproximativ 6.000 de cartuşe, în condiţiile în care legală este deţinerea a 250 de cartuşe de persoană”, mai spun sursele citate.

Vânătorii vor fi duşi la audieri la Poliţie, în acest caz fiind deschis un dosar de cercetare pentru infracţiuni la legea armelor, nerespectarea regimului muniţiilor şi braconaj.