DESCINDERI la Strehaia, într-un caz de evaziune de 2 milioane de euro. Romii au atacat jurnaliştii

Poliţiştii de la Investigarea Fraudelor din judeţele Mehedinţi şi Timiş au întreprins, marţi dimineaţă, 22 de percheziţii, în căutarea mai multor afacerişti suspectaţi de evaziune fiscală. Prejudiciul creat de aceştia s-ar ridica la două milioane de euro. Jurnaliştii care au încercat să filmeze operaţiunea au fost atacaţi cu pietre de romi.

15 ian. 2013, 06:24
DESCINDERI la Strehaia, într-un caz de evaziune de 2 milioane de euro. Romii au atacat jurnaliştii

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Mehedinţi, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.P.J. Timiş şi al luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale Timiş, au descins în 22 de puncte din cele două judeţe, în încercarea de a destructura o reţea specializată în infracţiuni economice.

Percheziţiile au loc la domiciliile a 15 administratori de societăţi comerciale şi la sediile a 13 firme din judeţele Mehedinţi şi Timiş, societăţi folosite în activitatea infracţională.

Din cercetări s-a stabilit că în perioada 2008-2012, în calitate de reprezentanţi ai societăţilor comerciale în relaţia cu partenerii şi luând decizii cu privire la angajări şi plăţi, au dispus înregistrări de tranzacţii comerciale fictive de peste 5.000.000 de euro, sustrăgându-se de la plata impozitului pe profit şi al TVA.

Prejudicial creat bugetului consolidat al statului este de aproximativ 2.000.000 de euro.

Suspecţii vor fi conduşi la audieri unde fiind cercetaţi pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.