Descinderi la priveghi. Înmormântarea femeii refuzate la consult, oprită. Medicul care nu a acceptat-o, audiat

Scene absolut șocante la un priveghi dintr-o comună gorjeană! Cadavrul unei femei a fost ridicat de polițiști pentru a fi supus unei necropsii. Oamenii legii anchetează felul în care a murit bătrâna pe care un medic a refuzat să o consulte.

13 feb. 2019, 12:26
Descinderi la priveghi. Înmormântarea femeii refuzate la consult, oprită. Medicul care nu a acceptat-o, audiat

Femeia care a fost refuzată la un consult de către un medic de la spitalul judeţean Târgu Jiu a murit, la sfârşitul săptămânii trecute, la un spital din Craiova. Familia a început să se pregătească de înhumare, însă, luni, vestea şoc a fost adusă de poliţiştii din comună: procuratura şi Medicina Legală au venit şi au luat trupul pentru necropsie, iar IPJ Gorj a chemat la audieri pe medicul Elena Vlad.

Reprezentanţii Postului de Poliţie din comuna Borăscu (Gorj) au anunţat luni după-amiază familia bătrânei decedate la un spital din Craiova că este posibil să nu o poată înmormânta marţi, aşa cum stabiliseră iniţial. Poliţia şi Parchetul Gorj au deschis o anchetă în cazul morţii bătrânei, fiind efectuate cercetări in rem pentru infracţiunea de ucidere din culpă.

Caz revoltător în Gorj: Femeia refuzată de medic din cauza „salariului necorespunzător” a murit

„Trupul neînsufleţit al femeii va fi ridicat de cei de la Medicina Legală Gorj la dispoziţia Parchetului şi se va efectua necropsia. Se fac verificări şi se cercetează in rem fapta de ucidere din culpă. Aşa cere procedura, se verifică dacă decesul a fost cauzat de neglijenţa cuiva”, transmitea, luni, IPJ Gorj, potrivit click.ro.

Familia a trebuit să meargă marţi la Târgu Jiu pentru a ridica de la Morgă trupul bătrânei, căci cei care l-au luat la necropsie nu l-au mai adus înapoi! Luni, medicul Elena Vlad a fost chemată, potrivit unor surse judiciare, la audieri, la sediul IPJ Gorj.

Medicul Elena Vlad a avut o explicaţie pentru refuzul ei.

„Nu s-a făcut această manevră pentru că era o boală infecţioasă. Asistenta mea, singura care poate să facă această manevră, deşi nu este în atribuţiile ei, este însărcinată în 9 luni. Nu puteam să o expun la aceşti microbi, mai ales că echipamentul nostru lasă de dorit. Eu nu i-am permis asistentei să facă această manevră. Ea, ca şi mine, s-a specializat pe banii ei şi nu primeşte vreun spor pentru că face această bronhoscopie pe care eu o fac de trei ani fără să primesc vreun spor. Colaborarea între noi presupune că veniţi, mă rugaţi, pentru că nu sunt salarizată în plus. Nu mi s-a recunoscut niciodată faptul că mă expun la germeni nici eu, nici asistenta”, spune aceasta, citată de Pandurul.

Medicul a scris chiar în foaia de observaţie nemulţumirile sale legate de salariu şi de lipsa de personal, cu toate că managerul spitalului spune că salariul medicului respectiv este de circa 15.000 de lei pe lună, sumă în care sunt incluse şi gărzile.