Descinderi la proxeneţii din Caracal. Doi pompieri de ISU Olt, traficanţi de minore

Aproximativ 15 tinere  din Caracal cu vârste între 13 şi 17 ani, eleve la liceele din localitate, au fost şantajate şi obligate să se prostitueze de mai mulţi indivizi, informează România TV. De asemenea, poliţişti au anihilat o reţea de proxeneţi ce acţiona în Bucureşti.

RomaniaTV.net
05 apr. 2012, 05:19
Descinderi la proxeneţii din Caracal. Doi pompieri de ISU Olt, traficanţi de minore

Procurorii au făcut, joi dimineaţa, percheziţii la locuinţele celor şase suspecţi, acuzaţi de proxenetism şi trafic de minore şi au dispus reţinerea acestora.

La locuinţa presupusului cap al reţelei au fost găsite o camera video, mai multe stick-uri de memorie şi chiar pe cele dintre cele două victime.

Procurorii îi filau de mai mult timp, iar doi dintre suspecţi sunt pompieri la ISU Olt. 

„În urma verificărilor s-a stabilit că suspecţii au întreţinut relaţii sexuale cu cele 15 minore, care au vârste cuprinse între 13 şi 17 ani şi sunt eleve la liceele din Caracal. Tinerele au fost filmate, apoi şantajate că dacă nu vor întreţine relaţii sexuale şi cu alţi bărbaţi vor posta filmuleţele pe internet”, a declarat procurorul-şef al DIICOT Craiova, Adrian Glugă, pentru Mediafax.

Anchetatorii spun că suspecţii solicitau de la clienţii tinerelor sume cuprinse între 100 şi 300 de lei pentru un act sexual, iar din această sumă fetele beneficiau doar de 10 lei, bani pentru taxi.

În urma perchezițiilor, anchetatorii au ridicat calculatoare şi dispozitive pe care erau stocate filmuleţele cu minorele.

Cele şase persoane urmează să ajungă pentru audieri la DIICOT Craiova, unde în cursul zilei de joi vor fi aduse şi fetele obligate să se prostitueze.

O altă acţiune de amploare a avut loc în Capitală, unde o reţea internaţională de prostituţie a fost distrusă de poliţiştii bucureşteni. Şase proxeneţi care obligau fetele, printre care şi mai multe minore, să se prostitueze au fost arestaţi preventiv. Suspecţii erau cunoscuţi pentru violenţa cu care acţionau pentru a determina victimele să se prostitueze.