Percheziţii la Universitatea de Medicină Carol Davila din Capitală. Doi profesori ar urma să fie audiaţi de procurori

Publicat: Luni, 03 Iulie 2017 10:37 // Actualizat: Luni, 03 Iulie 2017 16:49 // Sursa: romaniatv.net

Mai multe percheziții au loc, luni dimineața, în campusul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”. Anchetatorii au suspiciuni că mai mulți profesori ar fi luat mită de la studenți, pentru promovarea examenului de licență.

UPDATE Profesorul Florin Mihai Filipoiu, şeful Catedrei de Anatomie de la Universitatea de Medicină Carol Davila din Bucureşti şi profesorul Alexandru Bucur, seful Disciplinei de Chirurgie oro-maxilo-facială, Anesteziologie şi Sedare de la Facultatea de Medicină Dentară ar urma să fie audiaţi de procurori în urma percheziţiilor de luni dimineaţă, ei fiind suspecţi că ar fi primit mită de la studenţi pentru a le furniza subiectele la examen, potrivit unor surse oficiale.

Potrivit surselor citate, cei doi profesori cereau între 500 de lei şi 500 de euro pentru furnizarea subiectelor la examen. În urma percheziţiilor, ei au urma să fie duşi la Parchetul instanţei supreme pentru audieri.

Procurorii Parchetului General şi ofiţeri ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IGPR efectuează, luni, 13 percheziţii domiciliare în campusul Universităţii de Medicină "Carol Davila" din Bucureşti, la birourile şi cabinetele unor cadre didactice, precum şi la domiciliile acestora, cercetate sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie.

Din actele de urmărire penală administrate rezultă că mai multe cadre didactice din cadrul unităţii de învăţământ superior desfăşoară activităţi ilegale constând în pretinderea şi primirea unor foloase materiale necuvenite cu ocazia organizării şi susţinerii examenelor semestriale/anuale la diferite discipline de către studenţi şi/sau cu ocazia susţinerii examenelor de admitere, licenţă sau acordare a gradaţiei de merit sau a funcţiilor didactice. Totodată, din probatoriul administrat a rezultat că în cursul anului şcolar unii profesori universitari organizează 'meditaţii' la disciplinele la care sunt titulari, context în care sunt abordate şi furnizate studenţilor subiectele de examen”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Reprezentanţi ai Parchetului General au declarat că percheziţiile au loc în campusul Universităţii de Medicină "Carol Davila" din Bucureşti, precum şi la domiciliile unor profesori.

Poliţiştii vor pune în aplicare cinci mandate de aducere a persoanelor vizate, în vederea audierii acestora.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 iul 16:42
Răspunde | Votează email 0 email
Constanta
Daca va ducea mintea il arestati in primul rand pe rectorul S RUGINA de la Cta stiut de cel mai mare spagar si mizerabil.
1
EUR
4.8583
RON
21 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H