Descinderi la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa, condusă de soţia lui Sorin Frunzăverde

Procurorii DGA au descins joi dimineață în mai multe locaţii pentru a ridica probe de la unele cadre didactice ale Universității "Eftimie Murgu", din Reşiţa, instituţie condusă de soţia lui Sorin Frunzăverde. Oamenii legii vizează atât locuințele unor profesori universitari, cât și sediul instituției de învățământ, potrivit expressdebanat.ro. Din primele informații, unul dintre profesorii universității ar fi fost prins în flagrant în timp ce primea mită de la studenți pentru trecerea examenelor. Procurorii caută acum dovezi împotriva mai multor cadre didactice suspectate că vând notele la examene. 

RomaniaTV.net
09 iul. 2015, 07:59
Descinderi la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa, condusă de soţia lui Sorin Frunzăverde

Potrivit expresdebanat.ro, două dintre persoanele vizate sunt profesorii Florin Franț și Irina Oriol, ambii de la Facultatea de Științe Economice și Administrative.

Acțiunea este instrumentată de Direcția Generală Anticorupție. Procurorii sunt însoțiți de Brigada Specială a Jandarmeriei Române.

Universitatea Eftimie Murgu din Reșița este condusă de Doina Frunzăverde, soția lui Sorin Frunzăverde. Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin este acuzat și el de fapte de corupție și pentru presiuni pentru obținerea mai multor voturi favorabile în favoarea lui Klaus Iohannis în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din noiembrie 2014.

Președintele Senatului Universității Eftimie Murgu din Reșița este un cunoscut al procurorilor anticorupție. Marian Mihăilă, profesor universitar în cadrul Universității Eftimie Murgu din Reșița, a fost condamnat în urmă cu doi ani la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.