Descoperă beneficiile ananasului

Este considerat unul dintre cele mai delicioase fructe tropicale așa că, la început de vară, nu ai cum să nu îl savurezi. Originar din America de Sud, ananasul este bogat în vitamine și nutrienţi esențiali organismului. Descoperă și alte beneficii ale acestui fruct-minune!

RomaniaTV.net
05 iun. 2018, 09:50
Descoperă beneficiile ananasului

Reduce stresul

Datorită conținutului său bogat în antioxidanți, ananasul poate reduce stresul dacă este consumat zilnic. În componența sa există flavonoide și acid fenolic care acționează asupra radicalilor liberi. Cu efect de lungă durată, acești compuși pot lupta împotriva unor boli precum diabetul sau hipertensiunea arterială.

Ajută digestia

În conținutul ananasului se regăsesc anumite enzime care ajută la descompunerea alimentelor și iau parte la procesul digestiei. O singură porție de anans consumată zilnic poate fi de ajutor persoanelor care suferă de afecțiuni ale pancreasului.

Citeşte şi 7 zile – 7 pahare: Cea mai puternică metodă prin care scapi de burtă

Are efect antiinflamator

Considerat un medicament în medicina tradițională, ananasul are o cantitate deloc neglijabilă de minerale și vitamine, care au rolul de a diminua inflamațiile din organism și, totodată, de a întări sistemul imunitar. Copiii care sunt hrăniți de la o vârstă fragedă cu ananas sunt mai puțin predispuși să dezvolte infecții din cauza bacteriilor. Studiile au arătat că micuții care sunt obișnuiți să consume în mod frecvent acest fruct tropical au un sistem de apărare mult mai bun față de cei care nu au mâncat niciodată.

Bun în caz de recuperare postoperatorie

Potrivit studiilor, consumul de ananas este benefic mai ales persoanelor care au suferit o intervenție chirurgicală. El ajută la refacerea celulelor și la recăpătarea energiei. Acest lucru se datorează unui compus numit bromelanină, cu efect antiinflamator.

Citeşte şi Diete cu cireşe! Este scumpă, dar topeşte kilogramele în plus, în doar trei zile

Îmbunătățește vederea

Fiind o sursă importantă de vitamina C, potasiu și magneziu, ananasul ajută la îmbunătățirea vederii, reducând riscul degenerării mușchilor ochilor. Fructul conține și betacaroten, un compus esențial pentru sănătatea vizuală.

Dieta cu ananas te ajută să slăbești 3 kg în 5 zile