Descoperă ce trebuie să pui în dulăpiorul cu medicamente

Dulăpiorul cu medicamente ar trebui să existe în fiecare casă şi, mai ales, să conţină mereu pastilele şi unguentele care pot fi utilizate împotriva celor mai comune afecţiuni. În cazul în care o migrenă sau o răceală apare într-o zi în care nu poţi merge la doctorul de familie, cum ar fi în weekend, este indicat să ai la îndemână, rapid, cele necesare pentru tratarea unei astfel de afecţiuni. Totuşi, fiecare ar trebui să ştie ce anume ar trebui să conţină acest dulăpior.

RomaniaTV.net
18 sept. 2013, 07:07
Descoperă ce trebuie să pui în dulăpiorul cu medicamente

Ai racit, te doare ingrozitor capul si nasul iti este infundat? Sotul s-a taiat la deget in timp ce mesterea prin casa? Fiica ta a facut o indigestie? Baietelul tau a jucat fotbal si si-a julit genunchii? Ei bine, pentru aceste afectiuni sau leziuni minore, este indicat sa ai in mod constant la indemana cateva medicamente. Mai ales in cazul in care aceste boli minore sau rani apar in zilele in care nu poti chema medicul si nici nu te poti deplasa la spital.

Astfel, dulapiorul cu medicamente poate contine pastilele ori unguentele necesare in acest gen de zile, in care poate aparea o situatie neasteptata. Acest dulapior nu trebuie privit ca un simplu obiect casnic, in care iti depozitezi diverse pastile, achizitionate in mod haotic, ce ajung sa depaseasca termenul de garantie. Ca orice adult ce se vrea a fi responsabil si preocupat de sanatatea familiei sale, este indicat sa stii ce medicamente trebuie sa fie mereu la indemana, ce unguente trebuie pastrate si care dintre siropuri trebuie inlocuite sau pur si simplu aruncate.

In orice caz, nu trebuie sa intri in panica! Suntem aici pentru a te ajuta sa iti pregatesti dulapiorul cu medicamente intr-un mod in care acesta sa iti fie de folos tie, dar si familiei tale. Nu trebuie sa uiti ca acest dulapior trebuie sa fie intr-o incapere cu o temperatura constant scazuta (de preferat, in camera de baie – n.r.) si ca nu trebuie sa fie la indemana minorilor. Aceasta pentru ca micutii sa nu poata avea acces la medicamentele sau unguentele ce le pot pune sanatatea in pericol.

CITESTE CONTINUAREA PE SFATULPARINTILOR.RO.