Descoperă leacuri naturale pentru o bilă „leneşă”

Dureri acute în partea dreaptă, greaţă şi balonări. Aşa începe o colică biliară, criză foarte des întâlnită la persoanele gurmande. Grăsimile, sosurile sau alcoolul sunt doar câteva cauze care declanşează afecţiunea. Specialiştii clinicii doctoracasă.ro ne spun ce să facem dacă avem o bilă leneşă.

RomaniaTV.net
12 dec. 2014, 09:33
Descoperă leacuri naturale pentru o bilă „leneşă”

Evitaţi excesele alimentare, pentru a nu bloca bila, mâncaţi la intervale regulate, iar pentru un drenaj biliar eficient e indicat ca după masa de prânz să staţi 30 de minute întinşi pe partea dreaptă. Dacă, însă, criza apare, iată câteva remedii naturiste.

Citeşte şi Află ce beneficii miraculoase are ceaiul de rozmarin băut pe stomacul gol

Păpădia este una dintre plantele cele mai indicate în această afecţiune. Această plantă este poate cea mai eficientă pentru drenarea hepatică şi eliberarea bilei în circuitul digestiv, fiind un excelent stimulent al activităţii ficatului. Păpădia se poate folosi sub formă de infuzie preparată din două linguriţe de plantă întreagă la o cană de apă. Se vor bea 2-3 căni pe zi.

Porumbul creşte secreţia de bilă şi uşurează evacuarea acesteia, fiind util în dischinezia biliară, dispepsie (tulburare a digestiei manifestată prin dureri şi balonări) şi colecistit, reducând inflamaţia veziculei biliare. De aceea se recomandă să consumaţi mămăligă în loc de pâine şi multe salate de crudităţi, pentru un aport crescut de vitamine.

Citește integral articolul pe clicksanatate.ro.