Descoperă provocarea care i-a pus în dificultate pe mulți. Câte rațe poți identifica în această imagine?

Cu toate că pare o simplă provocare vizuală, pe măsură ce oamenii descoperă răspunsul corect, această imagine devine din ce în ce mai intrigantă. Câte rațe există în această imagine.

16 mai 2023, 10:26
Descoperă provocarea care i-a pus în dificultate pe mulți. Câte rațe poți identifica în această imagine?
De ce lumea nu descoperă câte rațe sunt în imagine

Deși la o primă privire poate părea o provocare cât se poate de ușoară, aceasta a dovedit că poate pune probleme destul de mari. Ceea ce trebuia să fie un simplu test vizual, s-a transformat într-o adevărată problemă.

Tot ce trebuie să faci este să identifici câte rațe apar în imagine. Fi atent, acordă atenție, numără-le și la final verifică dacă ai obținut răspunsul corect.

Citește și: Iluzie optică extrem de complicată. Poți găsi cele 13 animale din imagine în mai puțin de 20 de secunde?

Majoritatea oamenilor se grăbesc și din această cauză nu acordă atenție tuturor detaliilor din imagine. Se pare că oamenii tind să ofere un răspuns care nu se potrivește cu realitatea, în fața acestui test captivant. Pentru a trece acest test trebuie să îți folosești atenția și să privești imaginea atât în ansamblu, cât și în detaliu.

Există mulți oameni care au susținut că răspunsul corect este 14, 15 sau 16. Cu toate acestea, în realitate, în imagine există exact 17 rațe, nici mai multe, nici mai puține.  Dacă te întrebi cum este posibil ca acesta să fie răspunsul corect, ei bine, te invit să invit să arunci o privire la imaginea de mai jos, unde fiecare rață este marcată.

De ce lumea nu descoperă câte rațe sunt în imagine

De ce lumea nu descoperă câte rațe sunt în imagine

Dacă privim cu atenție, vom observa că, pe lângă cele care sunt evidente, în spatele a trei rațe se află câte o altă rață. Mai mult de atât, pe patru dintre acestea se poate observa câte o rață de dimensiuni mici, iar în fundal se poate distinge o altă rață de dimensiuni mari, cu vizibilitate redusă.

Majoritatea oamenilor greșesc fie din cauza neatenției, fie pentru că se vor să ofere un răspuns cât mai rapid, fie pentru că le lipsește dezvoltarea capacității vizuale, atât în ansamblu, cât și în detalii. Tendința generală este aceea de a privi imaginea la suprafață, fără a acorda atenție detaliilor. Această provocare a evidențit faptul că puțini oameni au antrenamentul necesar pentru a observa cu adevărat toate detaliile dintr-o anumită situație, care pot face o diferență semnificativă în modul în care percepem lucrurile.

Citește și: Iluzie optică. Primul animal pe care îl vezi în această imagine îți poate dezvălui lucruri neștiute despre personalitatea ta