Descoperire alarmantă a unui astronom rus: Un ASTEROID URIAŞ ar putea lovi Pământul în viitorul apropiat

Omul de ştiinţă a detectat cu asteroid uriaş care ar putea lovi Pământul peste trei ani. Autorităţile se gândesc să devieze traictoria asteroidului, daca va fi nevoie.

09 dec. 2014, 08:14

Asteroidul UR116, descoperit de profesorul universitar Vladimir Lipunov, se va intersecta cu orbita planetei noastre în următorii trei ani. Şi ar putea să lovească în plin Pământul, a avertizat omul de ştiinţă.

Citeşte şi Fenomen inexplicabil: Cerul Rusiei s-a luminat în plină noapte VIDEO

Astronomii au explicat, însă, că este posibil ca orbita asteroidului de mărimea unui munte să se modifice atunci când va trece pe lângă Marte sau Venus.

Dacă asteroidul, care are 370 de metri diametru, va izbi Terra, va provoca o explozie devastatoare, echivalentă cu cea a peste 500 de mii de kilotone de explozibil. Suficient pentru a distruge un oraş mare. NASA a anunţat că urmăreşte asteroidul, dar că estimările actuale nu sugerează că acesta este un pericol pentru Pământ.

Citeşte şi Imagini incredibile. Un METEORIT URIAŞ a fost FILMAT în timp ce EXPLODA la intrarea în atmosferă VIDEO

Dacă va fi, însă, nevoie, s-ar putea interveni pentru a-l devia. Printre metodele luate în calcul se numără instalarea unei sonde pe suprafaţa asteroidului care ar putea schimba centrul de greutate şi astfel traiectoria obiectului. O altă opţiune ar fi modificarea traiectoriei doar în urma impactului sondei cu asteroidul. Folosirea bombelor nucleare, de asemenea, a fost discutată de mai multe ori, însă acest lucru ar produce o adevărată ploaie de asteroizi, mai mici.