Descoperire-bombă pentru români! Ai acest semn pe braţ? Te-ar putea proteja de CORONAVIRUS

Mihai Netea, expert în boli infecţioase la Centrul Medical Radboud Universty din Olanda, este unul dintre primii specialiști care au efectuat studii despre eficiența vaccinului BCG (vaccin pentru tuberculoză) asupra noului coronavirus.

08 apr. 2020, 10:08
Descoperire-bombă pentru români! Ai acest semn pe braţ? Te-ar putea proteja de CORONAVIRUS

Mihai Netea susține că în țările în care este obligatoriu acest vaccin au înregistrat cazuri mult mai puține de infectare cu coronavirus. Acest vaccin se practica și în România, pe vremea regimului comunist, impus de Nicolae Ceaușescu. Astfel, românii care au un anumit semn pe braț rămas în urma acestui vaccin ar putea fi mai protejați în fața noului coronavirus.

S-a descoperit ce SLĂBICIUNE are CORONAVIRUSUL. Anunţ de ULTIMĂ ORĂ facută de cercetatorii care caută UN VACCIN

Bloomberg informează că pentru a se verifica dacă acest vaccin oferă sau nu un anumit nivel de protecție în fața Covid-19 se efectuează studii asupra angajaților din minim şase țări, în rândul angajaților din sănătate și asupra vârstnicilor care s-au oferit să se vaccineze împotriva tuberculozei.

Testele au început deja pe scară largă în Australia (4.000 de participanți) și în Țările de Jos (1.000 de participanți). Spania se va alătura, ca și Franța, unde testarea este în curs de planificare de către echipa lui Camille Locht, director pentru cercetare la Institutul Pasteur din Lille. Primele rezultate ale testării franceze vor putea fi disponibile peste trei-patru luni.

Când va apărea vaccinul împotriva coronavirusului? Agenţia Europeană a Medicamentului a făcut anunţul

Dacă rezultatele acestor teste ar fi concludente, vaccinarea cu BCG – care nu mai este obligatorie în Franța – ar putea fi reluată pentru a reduce gravitatea simptomelor și numărul de decese. Conceput în urmă cu circa o suta de ani, BCG este un vaccin foarte sigur, ale cărui contraindicații – o situație de imunosupresie – sunt bine identificate.