Descoperire crucială în cazul dublei crime de la Iaşi: sângele suspectului marocan a fost găsit la locul faptei

La locul dublei crime de la Iaşi, experţii criminalişti au găsit pete de sânge aparţinând principalului suspect, studentul marocan Ahmed Sami el Bourkadi.

09 feb. 2022, 20:45
Descoperire crucială în cazul dublei crime de la Iaşi: sângele suspectului marocan a fost găsit la locul faptei

Chiar dacă Ahmed Sami el Bourkadi a negat în permanenţă că a mai intrat în casa unde a a avut loc crima din Iaşi, după ce a plecat în seara de 8 decembrie de la mica petrecere cu victimele Youssef Ajniyah şi Vanessa Burlacu, sângele descoperit de anchetatori îl plasează la locul faptei.

Ahmed Sami el Bourkadi a susţinut în faţa anchetatorilor că pe 9 şi 10 decembrie a revenit la vila în care se aflau înjunghiaţi cei doi tineri pentru a-şi recupera un hanorac şi un halat, apoi că ar fi fost trimis de către rudele vicimelor să se intereseze de soarta lor, însă nu a intrat în casă deoarece „i-ar fi fost frică de un câine”.

„Au fost trimise la Bucureşti mai multe seturi de rămăşiţe de îmbrăcăminte. Au fost descoperite urme de sânge aparţinând suspectului, la locul faptei”, ne-au precizat surse apropiate anchetei. Cel mai probabil, experţii criminalişti au reuşit să izoleze ADN-ul marocanului dintre cele ale victimelor, de pe un hanorac sau un alt obiect vestimentar. În cazul în care marocanul nu recunoaşte, deşi au probe solide, poliţiştii vor fi obligaţi să mai aducă măcar o dovadă: să afle mobilul crimei, locul unde suspectul a ascuns sau aruncat telefoanele victimelor, sau arma crimei. Ieri, avocatul lui Sami Ahmed El Bourkadi a precizat că nu ştie rezultatele expertizei. „Am fost anunţaţi că au venit rezultatele expertizei ADN de la Bucureşti, şi cele de la Institutul de Medicină Legală Iaşi, însă ce ar conţine respectivele probe nu ni s-a adus la cunoştinţă. Ar fi vorba despre pete de sânge şi fire de păr. Au probe noi, dar nu mi le aduc la cunoştinţă, vor să fie o surpriză. Dar noi avem răbdare, zilele următoare vor cere prelungirea arestului, iar atunci vom afla ce probe au”, a spus ieri Raluca Andrei, avocatul marocanului, potrivit publicaţiei Ziarul de Iaşi.

Citeşte şi: Doi fraţi, răniţi într-un incendiu în Iaşi. Cei doi copii de 3 şi 4 ani sunt în stare gravă

„Urmează să fie adusă la audieri proprietara vilei în care au avut loc crimele, care s-a constituit parte civilă în privinţa distrugerilor, şi mai este un martor de audiat, nu ştiu cine este. Procurorii au mai pus o serie de întrebări cu privire la extinderea cercetărilor cu infracţiunile de distrugere şi furt calificat, avându-se în vedere că a avut loc un incendiu şi au fost sustrase bunuri. Sami Ahmed a dat declaraţii complete, şi-a susţinut nevinovăţia, a spus că nu a furat niciun bun de acolo, că nu a avut niciun contact cu bunurile părţilor vătămate, că nu ştie de niciun incendiu”, a completat avocatul.

În seara zilei de 8 decembrie, Ahmed Sami el Bourkadi, suspectul principal al crimei duble, a fost filmat de camerele de supraveghere ale caselor din zona Moara de Vânt cum vorbeşte la telefon cu una dintre cele două victime, Youssef Ajniyah, înainte ca el să intre în casa groazei. Suspectul are pantaloni lungi închişi la culoare şi un hanorac roşu. În jurul orei 23.30, Ahmed Sami iese din casă fără hanorac şi pantaloni, îmbrăcat doar cu o pereche de pantaloni scurţi.

În plus, El Bourkadi este plasat de către anchetatori în casa prietenului său Youssef Ajniyah deoarece acesta din urmă a trimis o poză unui amic în care putea fi observat şi El Bourkadi. De asemenea, telefonul lui El Bourkadi a fost semnalat în zonă de către firma de telefonie.

Citeşte şi: Accident grav în judeţul Caraş-Severin. Un autobuz cu 45 de persoane a fost implicat