Descoperire greţoasă în Marea Britanie: Din ce era muntele de 15 TONE din canalele londoneze VIDEO

Un morman respingător, de aproximativ 15 tone, a fost extras din canalele din Londra aflate sub o importantă arteră din Kingston, scrie presa britanică.  

06 aug. 2013, 19:04
Descoperire greţoasă în Marea Britanie: Din ce era muntele de 15 TONE din canalele londoneze VIDEO

Un morman respingător cu o greutate de aproximativ 15 tone, a fost extras din canalele din Londra aflate sub o importantă arteră din Kingston, scrie presa britanică. Un „munte de grăsime„, de dimensiunea unui autobuz londonez, s-a strâns în canalizări şi a fost nevoie  de zece zile pentru a fi extras, a anunţat marţi compania de administrare a apei Thames Water, calificându-l drept „cel mai mare munte de grăsime” întâlnit vreodată în Regatul Unit.

Mormanul gigantic format din grăsime alimentară şi şerveţele igienice risca să provoace inundaţii în locuinţe şi magazine, potrivit Thames Water. Compania a fost atenţionată de localnici, care s-au plâns că toaletele sunt înfundate.

„Deşi în trecut am mai extras mari cantităţi de grăsime din subsolul Londrei, nu am mai văzut până acum un morman atât de mare care să ne blocheze canalizările”, a declarat, într-un comunicat, Gordon Hailwood, responsabil de canalizări în cadrul Thames Water. „Credem că acesta este cel mai mare munte de grăsime din istoria britanică”, a adăugat el.

Citeşte şi: Un artist produce şi vinde săpun făcut cu propria grăsime

Compania Thames Water a precizat că este nevoie de şase săptămâni de muncă pentru a repara pagubele produse în canalizări.

Blocul de grăsime va fi în cele din urmă reciclat. „Vom extrage apa, iar grăsimile şi uleiurile vor fi transformate în săpun sau în biodiesel„, a explicat un purtător de cuvânt al Countyclean, compania care a început evacuarea deşeurilor.