Descoperire halucinantă într-o terasă din Mamaia. Inspectorii ANPC au avut şoc când au văzut ce mâncare primeau turiştii

Peste 65 de kilograme de peşte şi fructe de mare alterate sau care erau depozitate în condiţii improprii au fost ridicate şi distruse de inspectorii ANPC în urma unui control efectuat miercuri la o terasă din nordul staţiunii Mamaia.

RomaniaTV.net
17 aug. 2016, 19:35

Comisari ANPC din cadrul Comandamentului Litoral au desfasurat astazi, 17 august, o actiune de control in urma primirii unor sesizari din partea unor consumatori. Acestia au reclamat faptul ca s-au simtit rau dupa ce au luat masa la o terasa din nordul statiunii Mamaia.

Comisarii au descoperit ca o serie de alimentele erau depozitate necorespunzator, fara elemente de identificare si caracterizare, motiv pentru care nu s-a putut stabili data durabilitatii minimale sau data limita de consum. Modul de pastrare a acestora era impropriu, graficele de temperaturi lipseau, nu existau probe ale preparatelor din meniu.

Au fost descoperite 65 de kilograme de peste neconform, improprii consumului uman, alaturi de alte alimente alterate.

De asemenea, controlul a stabilit că operatorul economic nu avea autorizatie de functionare.

A fost aplicata o sanctiune contraventionala de 15.000 lei. Cantitatea de 65 de kg de peste a fost retrasa din circuitul consumului uman si distrusa. S-a dispus masura opririi temporare a activitatii operatorului economic pana la remedierea deficientelor constatate.

Structura teritoriala Comandament Litoral funcționează până la 15 septembrie 2016, cu posibilitatea de a prelungi perioada in functie de perioada vacantelor, in urmatoarele locatii:

• Mamaia, pentru statiunile Mamaia si Navodari, cu sediul la Hotel VENUS, telefoane 0241.831.933 si 0759045340;
• Neptun, pentru statiunile Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche, cu sediul laHotel RECIF telefoane 0241.731.900 si 0759045339;
• Costinesti, pentru statiunile Costinesti, Eforie Nord, Eforie Sud, Tuzla si 23 August, cu sediul la Hotel TIBERIUS, telefoane 0241.734.910 si 0759045351.

Pentru a veni in sprijinul turistilor, comisarii ANPC din cadrul Comandamentului Litoral preiau si gestioneaza reclamatiile acestora, desfasoara actiuni de control, dar si actiuni de informare si educare a consumatorilor.