Descoperire impresionantă făcută de astronomi. Au găsit dovezi ale unei planete extragalactice: ”Suntem absolut copleșiți”

Astronomii susțin că au descoperit dovezi ale unei planete aflată într-o galaxie la 31 milioane de ani-lumină depărtare.

27 oct. 2021, 23:50
Descoperire impresionantă făcută de astronomi. Au găsit dovezi ale unei planete extragalactice: ”Suntem absolut copleșiți”

Descoperire impresionantă făcută de astronomi. O echipă coordonată de Rosanne Di Stefano de la Centrul Harvard & Smithsonian pentru Astrofizică a concluzionat după cercetări făcute la sânge că o schimbare uriașă a luminii cu raze X din galaxia Volburei (cunoscută și ca Messier 51 sau M51) este cel mai bine explicată printr-o planetă extragalactică.

Descoperire impresionantă făcută de astronomi. Au găsit dovezi ale unei planete extragalactice: ”Suntem absolut copleșiți”

„Ne simțim privilegiați să putem contribui la aceste cercetări. Cercetările demonstrează o nouă metodă care poate fi folosită de comunitate pentru a găsi noi planete atât în Calea Lactee cât și în alte galaxii. Suntem copleșiți de această descoperire”, a spus Di Stefano, citată de Science Alert.

În cele din urmă, oamenii de știință au concluzionat că cea mai bună explicație pentru datele colectate este o exoplanetă de mărimea lui Saturn, care orbitează un tip de stea binară numit „X-ray binary”, de la o distanță de câteva zeci de unități astronomice.

Citește și: EXCLUSIV Astrologul Mădălina Manole a realizat astrograma natală a Anamariei Prodan. Ce îi rezervă astrele în perioada următoare: „Va avea parte de o revoluție emoțională, care-i va aduce putere interioară și independență afectivă”
Este puțin probabil ca exoplaneta să fie confirmată. O confirmare necesită de obicei numeroase modificări ale luminozității la intervale regulate, iar la distanța sa orbitală, M51-ULS-1b are nevoie de prea mult timp pentru a-și orbita stelele. Însă, Di Stefano a spus că toate datele disponibile sunt în concordanță cu ceea ce am observa la exoplanetă.

„Aceste cercetări demonstrează o nouă metodă cu potențialul de a descoperi planete într-o varietate de sisteme care găzduiesc surse de raze X. Având în vedere faptul că sursele luminoase de raze X pot fi detectate în galaxii externe, căutarea de exoplanete a devenit acum mult mai realistă și practică”, au mai precizat oamenii de știință.

Citește și. Omagiul echipei ROMÂNIA TV pentru jurnalistul Florin Condurăţeanu. Andreea Creţulescu: „Este o latură importantă a jurnalismului să ştii să ajuţi”. Victor Ciutacu: „Salvatorul de oameni nu a vrut să meargă la spital, deşi nu exista doctor pe planeta asta care să nu-i răspundă la telefon” VIDEO
 


loading...
Partenerii noștri