Descoperire în Egipt: Arheologii au găsit mormântul unui berar din vremea faraonului Ramses

O echipă de arheologi japonezi a descoperit mormântul unui berar din vremea lui Ramses, vechi de peste 3.000 de ani, în oraşul Luxor, potrivit Ministerului egiptean al Antichităţilor, relatează sâmbătă AFP şi AP.

04 ian. 2014, 11:01
Descoperire în Egipt: Arheologii au găsit mormântul unui berar din vremea faraonului Ramses

Descoperirea mormântului lui Khonso Em Heb „este una din cele mai importante (…) din necropola Tebei”, la Luxor, oraş din sudul ţării celebru pentru templele sale faraonice de pe malurile Nilului, a afirmat vineri într-un comunicat ministrul Mohamed Ibrahim, citat de Agerpres.

Jiro Kondo, şeful echipei de arheologi de la Universitatea japoneză Waseda, a explicat că mormântul a fost descoperit în timpul unor lucrări la mormântul unui înalt responsabil din timpul lui Amenhotep al III-lea, bunicul lui Tutankhamon.

Ibrahim a subliniat importanţa ‘peisajelor desenate şi a diverselor inscripţii de pe pereţi şi plafon, care relevă numeroase detalii din viaţa cotidiană a Egiptului antic, în special relaţiile dintre soţ, soţie şi copii, precum şi obiceiurile religioase’.

Unul dintre pereţi îl înfăţişează pe şeful berarilor prezentând ofrande zeilor, alături de soţia şi fiica sa, potrivit aceluiaşi comunicat.