Descoperire INCREDIBILĂ făcută de un muncitor în timp ce săpa un şanţ. Nu i-a venit să creadă ce a găsit

O bombă de aviaţie a fost descoperită în centrul municipiului Drăgăşani de un muncitor care săpa un şanţ pe bulevardul principal.

RomaniaTV.net
01 apr. 2014, 11:22
Descoperire INCREDIBILĂ făcută de un muncitor în timp ce săpa un şanţ. Nu i-a venit să creadă ce a găsit

„Pirotehniştii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) General Magheru al judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru asanarea teritoriului de muniţie rămasă neexplodată, în urma descoperirii unei bombe de aviaţie de calibru 40 mm. Proiectilul a fost găsit de către Iulian M., în centrul municipiului Drăgăşani, pe Bulevardul Tudor Vladimirescu, pe domeniul public, în urma efectuării unor săpături pentru introducerea unui cablu de alimentare cu energie electrică”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Ce s-ar întâmpla dacă o bombă atomică ar lovi un asteroid

Ajunşi la faţa locului, pirotehniştii au ridicat proiectilul, au cercetat zona cu detectorul de metale, după care l-au transportat într-un poligon special amenajat unde urmează să fie distrus.

Proiectilul datează din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial şi prezenta pericol de explozie în cazul în care ar fi fost lovit.

Citeşte: Bombă din Al Doilea Război Mondial, DETONATĂ sub pământ. Vezi ce s-a întâmplat în momentul exploziei