Descoperire incredibilă într-un supermarket. Conducerea magazinului s-a ales cu plângere penală

Inspectorii de muncă au descoperit 794 de persoane angajate temporar fără forme legale la un supermarket din Galaţi, a cărui conducere s-a ales cu plângere penală, a anunţat, vineri, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Galaţi, Ionel Petrea.

RomaniaTV.net
28 mart. 2014, 14:49
Descoperire incredibilă într-un supermarket. Conducerea magazinului s-a ales cu plângere penală

Potrivit şefului ITM Galaţi, cele aproape 800 de persoane au fost angajate ca zilieri pentru a presta timp de două zile o activitate de inventariere a unor produse, deşi ar fi trebuit angajate cu contract individual de muncă.

„Conform contractelor încheiate cu angajatorul, aceşti oameni au avut calitatea de zilieri, dar, din punctul de vedere al legislaţiei în domeniu, lor ar fi trebuit să li se încheie, pentru cele două zile de activitate, contract individual de muncă. Ca urmare, am raportat aceste persoane ca fiind muncitori la negru, pentru că inventarierea nu este o activitate necalificată sau ocazională şi nici nu se încadrează în domeniile incluse în Legea Zilierilor”, a declarat Ionel Petrea.

În acest caz, ITM nu a aplicat nicio amendă, pentru că legislaţia prevede ca, atunci când se descoperă mai mult de cinci muncitori la negru, să se facă direct sesizare penală pe numele angajatorului.

„Întrucât este o cercetare penală în curs, nu putem face public numele hipermarketului în cauză. Rămâne ca organele de cercetare penală să decidă dacă este infracţiune sau nu”, a spus Ionel Petrea.

Citeşte şi: S-a ÎNCHIS încă de la INAUGURARE: Un supermarket a funcţionat NUMAI două ore