Descoperire inedită pe o stradă din Arad. Oamenii au sunat disperaţi la 112 pentru a cere ajutor

O geantă abandonată, în noapte de luni spre marţi, pe o stradă din municipiul Arad, în imediata apropiere a Cimitirului Evreiesc, a alertat autorităţile şi pe locuitorii din zonă.

RomaniaTV.net
25 iun. 2013, 12:17
Descoperire inedită pe o stradă din Arad. Oamenii au sunat disperaţi la 112 pentru a cere ajutor

O geantă suspectă a fost depistată în părculeţul din apropierea intrării în Cimitirul Evreiesc din cartierul Grădişte, Arad. Pentru că exista suspiciunea că geanta respectivă ar putea conţine material explozibil, cetăţenii au sunat la 112, la faţa locului sosind reprezentanţi ai Jandarmeriei şi ai Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, care au dispus securizarea zonei.

Totodată, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad s-a constituit o comisie din care au făcut parte inclusiv lucrători ai SRI.

„În cele din urmă, la faţa locului a ajuns o echipă pirotehnică din Timişoara care, în urma verificărilor efectuate, a constatat că suspiciunea potrivit căreia în geantă s-ar afla material explozibil nu se confirmă, pirotehnicienii constatând că era vorba de o banală geantă în care se aflau nimic altceva decât haine”, a declarat marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, potrivit Agerpres.

Întreaga operaţiune, care a mobilizat un număr important de oameni, a durat aproximativ trei ore.