Descoperire ÎNFIORĂTOARE în apele Oltului. A mers la pescuit, dar ce a găsit la mal l-a MARCAT pe viaţă

Trupul unui copil care s-a înecat săptămâna trecută în apele Oltului, la Araci (jud. Covasna), a fost găsit, miercuri, de un localnic din Hoghiz (jud. Braşov).

RomaniaTV.net
23 iul. 2014, 16:14
Descoperire ÎNFIORĂTOARE în apele Oltului. A mers la pescuit, dar ce a găsit la mal l-a MARCAT pe viaţă

Un bărbat din Hoghiz care a plecat miercuri dimineaţă la pescuit pe Olt a găsit apropae de mal trupul unui băieţel înecat. Alarmat, bărbatul a sunat la 112, iar la faţa locului s-a deplasat un echipaj al Detaşamentului de Pompieri din Făgăraş, care a scos trupul neînsufleţit din apă. Ulterior s-a stabilit că înecatul este unul dintre cei doi copii din localitatea covăsneană Araci, care au dispărut săptămâna trecută în apele Oltului, în timp ce se aflau la scăldat.

Trupul celuilalt copil a fost descoperit duminică dimineaţa de un pescar, în apropierea localităţii Feldioara din judeţul Braşov.

Cei doi copii, în vârstă de 10 şi 11 ani, care au dispărut marţea trecută, ieşiseră la scăldat pe malul râului Olt, într-o zonă în care s-au făcut excavaţii pentru pietriş, iar curenţii de apă sunt puternici. Potrivit martorilor, unul dintre băieţi a încercat să-şi salveze verişorul aflat în pericol de înec, dar, după un timp, niciunul dintre ei nu a mai ieşit la suprafaţă.

Operaţiunile de căutare a copiilor efectuate de Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din Covasna şi din Braşov au durat aproape o săptămână.