DESCOPERIRE MACABRĂ: Cadavrele a 87 de migranţi, găsite în apropiere de graniţa cu Algeria

Cadavrele a 87 de migranţi au fost descoperite, miercuri, în deşertul nigerian, la circa zece kilometri de frontiera algeriană.

31 oct. 2013, 07:22
DESCOPERIRE MACABRĂ: Cadavrele a 87 de migranţi, găsite în apropiere de graniţa cu Algeria

Aceste victime (7 bărbaţi, 32 de femei şi 48 de copii) se adaugă celor 5 femei şi fete provenite din acelaşi grup de migranţi clandestini, ale căror rămăşiţe pământeşti au fost descoperite anterior de armata nigeriană, a afirmat o sursă din cadrul serviciilor de securitate, potrivit Agerpres.

Cu toţii şi-au pierdut viaţa la începutul lunii octombrie, într-o călătorie tragică spre Algeria, ce a început la sfârşitul lui septembrie, conform aceleiaşi surse. Bilanţul a fost confirmat şi de Almoustapha Alhacen, responsabil al ONG-ului Aghir In’man (scut uman în limba tuaregă), care s-a deplasat la faţa locului pentru a cerceta rămăşiţele.

Corpurile se aflau în stare de descompunere, a fost oribil. Le-am găsit în diverse locuri, pe o rază de 20 de kilometri şi în mici grupuri, deseori sub arbori, sau în plin soare. Uneori o mamă şi copiii săi, uneori doar copii„, a povestit Alhacen. Luni, autorităţile nigeriene au anunţat decesul a cel puţin 35 de persoane, majoritatea femei şi copii, morţi deshidrataţi în timp ce încercau să emigreze spre Algeria.

Conform sursei din cadrul securităţii, 21 de persoane au supravieţuit, printre care „un bărbat care a parcurs 83 de kilometri pe jos pentru a ajunge la Arlit” (nordul Nigerului) şi „o femeie care a fost dusă la Arlit de un şofer care a întâlnit-o în deşert”.