Descoperire MACABRĂ într-o peşteră din Spania. Urme BIZARE găsite pe mai multe rămăşite umane

Publicat: Duminică, 26 Martie 2017 08:42 // Actualizat: Duminică, 26 Martie 2017 08:42 // Sursa: romaniatv.net

Peste 20 de oase umane au fost descoperite într-o peşteră din Spania. Urmele de pe rămăşiţe sugerează că oamenii din mezolitic practicau canibalismul, persoanele decedate erau gătite şi consumate.

Rămăşiţele fac parte din două perioade diferite, datează de acum 10.000 şi 9.000 de ani, oasele fiind acoperite de urme de dinţi umani, conform Mail Online.

În cadrul sitului, arheologii au descoperit şi rămăşiţe de animale cu aceleaşi urme, cercetătorii nu cunosc încă motivul pentru care oamenii din trecut realizau aceste practici.

Studiul publicat în revista Anthropological Archeology, prezintă descoperirea a 30 de oase umane, diferite cu urme bizare. Din rămăşiţe a putut fi identificat craniul unui adult ,,robust'' a unui adult mult mai slab şi a unui copil. Atât pe oasele umane cât şi pe cele care aparţin animalelor, au fost descoperite urme litice, fapt ce indică procedee de dezarticulare. Urmele de dinţi umani pot fi identificate uşor de specialişti deoarece în urma lor rămân perforări duble, găuri izolate triunghiulare, care sunt uşor de deosebit de urmele dinţilor animalelor sălbatice.

Pe oasele identificate în peştera din Spania au fost identificate aceleaşi urme precum cele de pe hrana animală comună a vânătorilor din mezolitic, inclusiv ibex, cerb, vulpe sau iepure.

Deşi practica ar fi putut face parte dintr-un ritual vechi, experţii sugerează că perioada din care fac parte rămăşiţele este aceiaşi cu o schimbare culturală importantă din zonă, din timpul tranziţiei epipaleoliticului către mezolitic.

Conform studiului, canibalismul era o practică rară în mezolitic, deoarece alte dovezi ale acestor practici nu au mai fost descoperite asupra rămăşiţelor din vestul mediteranei.

Sursa: descopera.ro

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
canibali canibalism peştere Spania
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
25 Sep
noapte 18 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H