Descoperire macabră la Iaşi. Craniu uman, găsit de un copil pe câmp

Descoperire macabră la Iaşi. Un copil a găsit pe un câmp o bucată de craniu uman. Poliţiştii au ridicat osemintele şi au deschis o anchetă pentru a stabili cum a ajuns craniul acolo şi cui îi aparţine.

26 nov. 2020, 10:19
Descoperire macabră la Iaşi. Craniu uman, găsit de un copil pe câmp
Descoperire macabră la Iaşi. Un copil a găsit pe un câmp un craniu uman.

Descoperire macabră la Iaşi. Un adolescent în vârstă de 15 ani a găsit o bucată dintr-un craniu uman pe un câmp din comuna Răchiteni. Acesta a anunţat imediat autorităţile.

„Polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că pe un câmp din comuna ieșeană Răchiteni au fost găsite rămășițe umane. Se fac verificări pentru a se stabili cu exactitate cum au ajuns acestea acolo”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași, potrivit BZI. 

Descoperire macabră la Iaşi. Cum a ajuns bucata de craniu pe câmp

În zona Răchiteni, în anul 2008 a fost o inundație care a afectat mai multe case și cimitirul din zonă.

„A fost o inundație în anul 2008 și a fost afectat cimitirul. O parte dintre morminte au fost strămutate”, a precizat o sursă din cadrul anchetei.

Anchetatorii urmează să stabilească cui aparțin osemintele.

„Fragmentele au fost ridicate și duse la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași pentru a fi analizate”, au mai precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Specialiștii de la Institutul de Medicină Legală (IML) vor stabili ce vechime au rămășițele și ce vârstă pot stabili cu aproximație ce vârstă avea persoana care a decedat.

Citeşte şi Descoperire macabră, pe marginea drumului. Poliţia a găsit 12 cadavre, înghesuite două camionete

Un schelet uman a fost găsit la sfârșitul lunii trecute, tot la Iași

Nu este prima oară când s-au găsit oseminte umane la Iaşi. La sfârșitul lunii trecute, un schelet a fost găsit în timpul unor lucrări efectuate la o grădiniță din Iași

Muncitorii care lucrează încă la modernizarea imobilului au găsit în urma unor săpături osemintele. Primarul comunei a anunțat imediat autoritățile, iar la Roșcani au ajuns oamenii legii. Scheletul a fost examinat, iar ulterior a fost ridicat.

Oamenii legii trebuie să afle de când se află sub grădiniță. Muncitorul care a găsit scheletul a spus că s-a speriat inițial de ce a găsit.