Descoperire-şoc în cazul de dopaj al Simonei Halep. Situaţia se schimbă radical: „Verifică-ți cosmeticele!”

Simona Halep aşteaptă decizia unui tribunal independent din Londra în scandalul de dopaj în care este implicată, iar până atunci este suspendată provizoriu după ce a fost depistată pozitiv la un control efectuat în luna septembrie la US Open 2022.

01 feb. 2023, 21:05
Descoperire-şoc în cazul de dopaj al Simonei Halep. Situaţia se schimbă radical: „Verifică-ți cosmeticele!”

Descoperire-şoc în cazul de dopaj al Simonei Halep. Fostul lider WTA susține că nu a luat niciodată medicamente care ar conține substanțe interzise şi se apără invocând o posibilă contaminare cu roxadustat a supliementelor alimentare pe care le lua, dar acum o nouă variantă intră în discuție.

Roxadustatul este o substanță care e folosită și al anumite cosmetice, iar ProSport scrie că o patinatoare a fost depistată pozitiv cu această substanţă după ce a folosit produse cosmetice care prezintă un risc ridicat de contaminare cu substanța respectivă.

Citeşte şi: Lovitură de teatru în cazul de dopaj al Simonei Halep. Rolul avut de soţia lui Patrick Mouratoglou: „Da, sigur că era geloasă!”

Firma Inopha, ce își are sediul în orașul Hangzou, provincia Zhejiang (China), comercializează substanțe farmaceutice și substanțe folosite la fabricarea cosmeticelor pe piața din România, printre acestea numărându-se și roxadustat, potrivit site-ului oficial. „Inopha este furnizor de pulbere Roxadustat API, materie primă a medicamentului HIF-PHI cu proprietate anti-anemie”, se precizează pe site-ul companiei care comercializează preparate farmaceutice și produse cosmetice în patru țări din Europa: România, Olanda, Suedia și Franța.

„O prietenă patinatoare a trecut prin ceva asemănător, sursa de contaminare fiind machiajul ei! Verifică-ți cosmeticele!”, i-a transmis Robin Basney, un utilizator de Twitter din SUA, Simonei Halep.

Citeşte şi: Cine este bărbatul cu care Simona Halep a mers în Dubai. Fanii au felicitat-o imediat: „Noul iubit? Așa da!”