Descoperire şocantă făcută de un jurnalist Bellingcat: „Acestea sunt puşti date ruşilor mobilizaţi. Presupun că transmit tetanosul” VIDEO

Un jurnalist al revistei de investigații Bellingcat, bulgarul Hristo Grozev, a publicat mai multe înregistrări video, în care, după cum spune el, prezintă puștile date rușilor mobilizați.

24 sept. 2022, 17:43
Descoperire şocantă făcută de un jurnalist Bellingcat: „Acestea sunt puşti date ruşilor mobilizaţi. Presupun că transmit tetanosul” VIDEO

După cum se vede în videoclip, armele date ruşilor mobilizaţi sunt puşti Kalaşnikov ruginite. „Rușii nou mobilizați arată AK-urile ruginite care le-au primit”, a scris Hristo Grozev.

Bănuiesc că lucrează prin tăierea inamicului și prin tetanos”, a continuat el. Autenticitatea înregistrărilor nu a fost confirmată.

În acest context al mobilizării şi al stării precare a armatei ruse, bărbații disperați să fugă de mobilizarea anunțată de Putin recurg la trotinete pentru a trece în Georgia, în condițiile în care mașinile așteaptă opt ore pentru a trece granița, iar la punctul de frontieră nu sunt acceptați cei care merg pe jos.

Citeşte şi Putin, turbat în plină mobilizare. L-a dat afară pe cel mai mare general care se ocupa de logistica războiului din Ucraina

În acelaşi timp, Vladimir Putin vrea să înfiinţeze centre de educaţie patriotică, pregătire sportivă şi militară pentru tinerii ruşi.

Dacă armamentul soldaţilr ruşi este învechit şi mâncat de rugină, situaţia se schimbă însă când vine vorba de armele nucleare. Rachetele balistice intercontinentale (ICBM), pe care le deține Rusia, au capacitatea de a ajunge și de a distruge mari orașe ale lumii precum Londra sau Washington. ICBM-urile pot atinge viteza maximă la aproximativ 10 minute după lansare, ceea ce înseamnă că o singură rachetă trasă din Rusia ar putea ajunge în Marea Britanie în doar 20 de minute.

Citeşte şi Transformarea şocantă a unui militar de la Azovstal, după câteva săptămâni de captivitate rusă. De slab ce este, medicii nu pot să-l opereze

Buletinul Oamenilor de Știință Atomiști precizează că arsenalul rusesc conține 4.447 de focoase, dintre care 1.588 sunt desfășurate pe rachete balistice și în baze de bombardiere grele. Există 977 de focoase strategice suplimentare, împreună cu 1.912 de focoase nestrategice, ținute în rezervă.