Putin, turbat în plină mobilizare. L-a dat afară pe cel mai mare general care se ocupa de logistica războiului din Ucraina

Rusia a anunţat sâmbătă înlocuirea în funcţie a celui mai înalt gradat însărcinat cu logistica, după ce ofensiva rusă în Ucraina a întâmpinat dificultăţi în acest domeniu.

24 sept. 2022, 15:15
Putin, turbat în plină mobilizare. L-a dat afară pe cel mai mare general care se ocupa de logistica războiului din Ucraina

Putin îşi dă afară generalii cu care a pornit la drum în campania din Ucraina. ”Generalul de armată Dmitri Bulgakov (în dreapta, în fotografie) a fost eliberat din funcţia de viceministru al Apărării şi a fost înlocuit cu general-colonelul Mihail Mizinţev”, s-a anunţat sâmbătă într-un comunicat venit de la Kremlin.

Mihail Mizinţev, care conducea Centrul de Control al Apărării Naţionale ruse, devine astfel viceministru al Apărării ”însărcinat cu aprovizionarea cu material şi tehnică a forţelor armate”, potrivit ministerului.

Mihail Mizinţev, în vârstă de 60 de ani, a ocupat numeroase posturi de conducere în Statul Major, în îndelungata sa carieră militară. El este vizat de sancţiuni impuse de Occident, din cauza rolului pe care l-a jucat în asediul Mariupolului, un oraş portuar în sud-estul Ucrainei, cucerit în mai de forţe ruse cu preţul unor distrugeri importante.

Citeşte şi Transformarea şocantă a unui militar de la Azovstal, după câteva săptămâni de captivitate rusă. De slab ce este, medicii nu pot să-l opereze

Această schimbare în Statul major intervine în contextul în care preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat miercuri mobilizarea a sute de mii de ruşi, cu scopul de a-şi impulsiona ofensiva în Ucraina.

Mobilizare reprezintă o provocare de organizare importantă. Ea constă în convocarea rezerviştilor, în această ţară imensă, echiparea acestora, trimiterea lor către centre de antrenament, iar apoi pe front.

Citeşte şi Volodimir Zelenski recunoaşte: „Aproximativ 50 de militari ucraineni sunt ucişi zilnic în război. Pierderile ruşilor sunt de cinci ori mai mari”

Intervenţia militară rusă în Ucraina a scos însă la iveală dificultăţi importante în domeniul logisticii. O serie de analişti subliniază aceste carenţe ca fiind unul dintre motivele care explică dificultăţile cu care s-au confruntat trupele ruse de la începutul invaziei, la sfârşitul lui februarie.