DESCOPERIRE ŞOCANTĂ. Fetiţa dispărută în Munţii Retezat a fost găsită MOARTĂ

Eleva de 14 ani care a dispărut în urmă cu aproape o lună în Munţii Retezat a fost găsită moartă în lacul de acumulare de la barajul Gura Apelor, la circa 20 de metri de mal, informează România TV. Fata suferea de autism şi se afla în tabără, în Munţii Retezat.

14 sept. 2014, 08:59
DESCOPERIRE ŞOCANTĂ. Fetiţa dispărută în Munţii Retezat a fost găsită MOARTĂ

Fata de 14 ani, din Hunedoara, care a dispărut la sfârşitul lunii august din tabăra din Munţii Retezat în care se afla a fost găsită moartă în lacul de acumulare de la barajul Gura Apelor. Cei care au văzut trupul neînsufleţit al fetei plutind pe apă au fost doi pescari care au şi sunat la numărul de urgenţă 112. Fata a fost recunoscută după haine.

În cursul acestei dimineţi (duminică n.r.), poliţia oraşului Haţeg a fost sesizată de doi pescari cu privire la existenţa unui cadavru care plutea pe coada lacului de acumulare de la barajul Gura Apelor, la circa 20 de metri de mal, în zona denumită Lăpuşnicul Mare. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au stabilit că este vorba despre Daliana. Din primele verificări, cadavrul nu prezenta urme vizibile de violenţă. Poliţiştii vor continua cercetările pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care şi-a pierdut viaţa. Minora a fost găsită la suprafaţa lacului. Minora a plecat din locul de campare cu un ghiozdan în care avea câteva lucruri personale şi certificatul de naştere„, a declarat, la România TV, Laura Bradu, purtător de cuvânt IPJ Hunedoara.

Rudele fetiţei dispărute în Munţii Retezat au făcut destăinuiri emoţionante despre viaţa ei nefericită. Daliana a crescut de mică în orfelinate. Bunicul ei spunea că fata trăia o adevărată dramă: tatăl nu a recunoscut-o niciodată, iar mama este bolnavă psihic şi nu îi putea oferi afecţiunea de care avea nevoie, potrivit România TV.

Omul credea că fetiţa ar fi putut fugi chiar din acest motiv.

„Fetiţa o vedea pe mama sa că nu corespunde… Ea nu are modalitatea asta ca mamă faţă de copil”, a povestit bunicul Dalianei.

Întrebat dacă fetiţei îi era greu la centru, ea refuza să vorbească despre acest lucru. „Nu spunea biata fată, se ascundea de noi…Tu cum o duci? Păi moşule, aşa şi aşa. Chiar dacă i-a fost şi mai bine şi mai rău”, a mai spus bătrânul.

Citeşte şi Procurorii au deschis dosar penal în cazul fetiţei dispărute în Munţii Retezat

Daliana fusese văzută ultima oară în zona barajului de la Gura Apei. De atunci însă, nimeni nu a reuşit să îi mai dea de urmă. Ea a dispărut în timp ce se afla în tabără cu alţi 25 de copii şi plecaseră pe un traseu însoţiţi de un preot.