Descoperire ŞOCANTĂ în avionul MH17: Un pasager purta o MASCĂ de OXIGEN pe faţă

Până acum se credea că toţi pasagerii avionului malaezian Boeing 777, aparţinând companiei Malaysia Airlines, care s-a prăbuşit la 17 iulie în estul Ucrainei, au murit pe loc, însă una dintre victime a fost descoperită cu o mască de oxigen pe faţă, a relatat joi ziarul olandez Volkskrant, care îl citează pe ministrul olandez de externe, Frans Timmermans, potrivit Unian şi Ria Novosti, citate de Agerpres.

09 oct. 2014, 06:13
Descoperire ŞOCANTĂ în avionul MH17: Un pasager purta o MASCĂ de OXIGEN pe faţă

Ancheta în acest caz se desfăşoară sub conducerea Olandei, ţara care a fost cel mai greu încercată de tragedia aviatică din estul Ucrainei, având în vedere că 193 de victime din cele 298 aveau cetăţenie olandeză.

‘Ştiţi că cineva (dintre morţi) a fost găsit cu o mască de oxigen pe faţă? Rezultă că a avut timp să o facă. Nu trebuie să excludem această’ posibilitate, a declarat ministrul olandez de externe, într-o emisiune difuzată în noaptea de miercuri spre joi. În plus, ministrul Timmermans a dezvăluit în premieră unele detalii ale anchetei în curs de desfăşurare.

Citeşte şi Malaysia Airlines retrage numele de cod MH17 după catastrofa aeriană din Ucraina

Zborul MH17, pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur, s-a prăbuşit la 17 iulie în regiunea Doneţk. La bordul aeronavei se aflau 298 de persoane. Toate au murit. Până acum versiunea dominantă a fost cea susţinută de Kiev şi Occident, potrivit căreia avionul malaezian a fost doborât, din greşeală, de rebeli proruşi cu un sistem de rachete avansat sol-aer, adus din Rusia. Separatiştii ar fi confundat avionul de pasageri cu unul militar ucrainean.

Citeşte şi Zborul MH17: Familiile victimelor vor să dea Ucraina în JUDECATĂ

Un raport preliminar cu privire la cauzele acestui incident, dat publicităţii anterior, relevă că avionul Boeing-777 a fost doborât în zbor de un ‘număr mare de proiectile cu mare viteză’ care au dezmembrat aparatul ‘în bucăţi’. Pentru determinarea finală a cauzelor prăbuşirii avionului malaezian va fi nevoie de investigaţii suplimentare. Un raport complet este aşteptat anul viitor.