Zborul MH17: Familiile victimelor vor să dea Ucraina în JUDECATĂ

Publicat: Duminică, 21 Septembrie 2014 16:52 // Actualizat: Duminică, 21 Septembrie 2014 16:52 // Sursa: romaniatv.net

Familiile victimelor din Germania ale prăbuşirii avionului Malaysia Airlines vor să atace Ucraina la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg pentru că nu şi-a închis spaţiul aerian zborurilor civile într-un moment în care zona era în plin conflict.

Zborul MH17, cu 298 de persoane la bord, în majoritate turişti olandezi, s-a prăbuşit la 17 iulie în estul Ucrainei, zonă în care luptele între forţele ucrainene şi separatiştii proruşi erau în toi. Kievul şi rebelii se acuză reciproc că ar fi doborât avionul, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Avionul malaezian:Separatiştii ucraineni susţin că NU AU ARME care să poată doborî un aparat Boeing

"Fiecare ţară este responsabilă de securitatea spaţiului său aerian. Lăsându-şi spaţiul aerian deschis zborurilor civile din alte ţări, statul respectiv trebuie să le asigure securitatea. Dacă acest lucru este imposibil temporar, el trebuie să-şi închidă spaţiul aerian", a explicat, într-un comunicat, Elmar Giemulla, avocat şi profesor de drept al aviaţiei care reprezintă trei familii germane.

Citeşte şi Zborul MH17: Au fost IDENTIFICATE 173 de victime ale tragediei aviatice


Avocatul îşi va depune plângerea în octombrie, acuzând Ucraina de 298 de crime prin neglijenţă şi solicitând pagube de cel puţin un milion de euro de victimă. El a subliniat că starea actuală a anchetei nu permite acuzarea Rusiei dar că nu exclude o astfel de acţiune în viitor.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8359
RON
10 Aug
noapte 19 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H