Descoperire şocantă în cazul morţii lui Dan Petrescu. Cum s-a petrecut, de fapt, tragedia

Procurorii italieni și Agenția Internațională pentru Siguranța Zborurilor au dezvăluit primele concluzii ale anchetei privind tragicul accident aviatic în care Dan Petrescu, un afacerist român, și-a pierdut viața împreună cu familia sa. După o investigație riguroasă, s-a ajuns la concluzia că prăbușirea avionului a fost rezultatul unei erori umane, excludându-se posibilitatea unor defecțiuni tehnice.

06 feb. 2024, 09:22
Descoperire şocantă în cazul morţii lui Dan Petrescu. Cum s-a petrecut, de fapt, tragedia
Descoperire şocantă în cazul morţii lui Dan Petrescu. Cum s-a petrecut, de fapt, tragedia

Descoperire şocantă în cazul morţii lui Dan Petrescu. Expertiza a exclus orice ipoteză legată de defecțiuni tehnice, confirmând că accidentul tragic a fost cauzat de o eroare umană. Această concluzie vine la peste doi ani și jumătate de la evenimentul tragic care a avut loc în Italia și care a dus la pierderea vieții lui Dan Petrescu, a soției sale și fiului lor.

Odată ce concluziile expertizei vor fi prezentate oficial, procurorii vor închide cazul penal, deoarece toți cei implicați sunt decedați. Informațiile obținute în urma investigației vor fi trimise și în Franța și România, țările în care se desfășoară procese civile legate de acest caz. Acest lucru va permite continuarea procedurilor legale referitoare la despăgubiri și moștenirea celor decedați, transmite Antena 3.

Citeşte şi: Cine sunt victimele accidentului aviatic în care a murit miliardarul Dan Petrescu. O altă familie, complet distrusă

Accidentul a avut loc pe 3 octombrie 2021, când un avion s-a prăbușit în San Donato Milanese, Italia, provocând moartea lui Dan Petrescu, a soției sale, a fiului lor și a altor cinci prieteni. Acesta călătorea spre Sardinia pentru petrecerea de botez a fiului său cel mic, Rafael. Incidentul a ridicat întrebări cu privire la circumstanțele exacte ale prăbușirii, deoarece nicio problemă nu fusese raportată la turnul de control înainte de impactul fatal. Experții în aviație au sugerat posibilitatea unei defecțiuni a motorului sau chiar a unei stări medicale acute a pilotului.

Citeşte şi: Verdict în cazul morții lui Dan Petrescu. Cum a ajuns să se prăbușească avionul afaceristului

Anunțul că prăbușirea avionului a fost rezultatul unei erori umane reprezintă o etapă semnificativă în investigația acestui tragic accident aviatic. Cu toate acestea, familia și prietenii rămân sub impactul pierderii celor dragi, iar continuarea procedurilor legale va oferi o perspectivă asupra modului în care familiile victimelor pot obține dreptate și compensație pentru tragedia lor.