Descoperire uimitoare! Cercetătorii au reușit să inverseze procesul de îmbătrânire! Ce s-a întâmplat cu șoarecii bătrâni și orbi din laboratoare

Procesul de îmbătrânire poate fi inversat! În laboratoarele din Boston, șoareci bătrâni și orbi și-au recăpătat vederea, au dezvoltat creiere mai tinere și mai inteligente și țesuturi musculare și renale mai sănătoase într-un experiment care arată că îmbătrânirea este un proces reversibil, scrie CNN.

12 feb. 2023, 21:47
Descoperire uimitoare! Cercetătorii au reușit să inverseze procesul de îmbătrânire! Ce s-a întâmplat cu șoarecii bătrâni și orbi din laboratoare

Un studiu făcut de cercetători arată că procesul de îmbătrânire poate fi inversat. Experimentele arată că îmbătrânirea este un proces reversibil, capabil să fie condus „înainte și înapoi după bunul plac”, a spus expertul anti-îmbătrânire David Sinclair, profesor de genetică la Institutul Blavatnik de la Harvard Medical School și codirector al Centrului Paul F. Glenn pentru Cercetarea Biologiei Îmbătrânirii, conform cnn.com

Citiț și: Studiu: Obiceiul simplu cu beneficii mari: ţine departe bolile, îmbătrânirea şi decesul prematur

Ce s-a întâmplat cu șoarecii bătrâni din laboratorul de știință de la Harvard

 

Corpurile noastre dețin o copie de rezervă a tinereții noastre care poate fi declanșată să se regenereze, a spus Sinclair, autorul principal al unei noi lucrări care prezintă munca laboratorului său și a oamenilor de știință internaționali.

Experimentele combinate, publicate pentru prima oară joi în revista de știință Cell, contestă ideea că îmbătrânirea este rezultatul mutațiilor genetice care ne compromit ADN-ul, creând un fel de depozit de vechituri al țesutului celular afectat care poate duce la deteriorare, boală și moarte.

„Nu sunt vechiturile, nu este deteriorarea [celulelor] cea care ne face să îmbătrânim. Credem că este o pierdere de informație – o pierdere a capacității celulei de a citi ADN-ul său original, astfel că uită cum să funcționeze – în cam același fel cum un calculator vechi poate avea programe corupte. Eu o numesc teoria informațională a îmbătrânirii.

Descoperirea uimitoare este că există o copie de rezervă a software-ului din corp care poate fi resetat. Noi arătăm de ce acest software devine corupt și cum putem să repornim sistemul prin atingerea unui buton de resetare ce restabilește capacitatea celulei de a citi corect genomul, ca și când ar fi fost tânără.

Nu contează dacă un corp are 50 sau 75 de ani, dacă este sănătos sau distrus de boală. Odată ce acest proces a fost declanșat, „corpul își va aduce aminte cum să se regenereze și să fie din nou tânăr, chiar dacă tu ești deja bătrân și ești bolnav”, a explicat Sinclair.

Cercetătorul spune că echipa sa a reușit să reseteze celulele șoarecilor în repetate rânduri, demonstrând că îmbătrânirea poate fi inversată de mai multe ori. În prezent, oamenii de știință testează metoda pe primate. Cel mai probabil, va fi nevoie de mai multe decenii până când experimentele pe oameni vor începe.

Acesta îi sfătuiește pe oameni să se concentreze pe alimentele din plante, să mănânce mai rar, să doarmă destul, să își piardă suflul făcând exerciții fizice pentru 10 minute de trei ori pe săptămână pentru susținerea masei musculare, să nu se streseze cu lucrurile neimportante și să păstreze un grup social bun.

Citiți și: Leurda, planta care face minuni pentru organism. Previne bolile cardiace, opreşte procesul de îmbătrânire şi te scapă de reumatism