Descoperire uluitoare a poliţiştilor. Ce au găsit în bagajele unui chinez care pleca spre Germania

Poliţiştii de frontieră de pe Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca şi lucrătorii vamali au descoperit, în bagajele unui cetăţean chinez, peste 10 kilograme de obiecte vechi şi bijuterii din metal alb, presupuse a fi din argint, fără documente legale. Obiectele au fost oprite, urmând a fi evaluate şi expertizate.

RomaniaTV.net
07 mai 2019, 10:14

Potrivit Poliţiei de Frontieră, luni după-amiază, la Punctul de Trecere a Frontierei de la Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca s-a prezentat, pe sensul de ieşire din ţară, călătorind pe ruta Cluj-Munchen-Beijing, un cetăţean chinez în vârstă de 32 de ani.

„Cu ocazia controlului de securitate, lucrători din cadrul Brigăzii Antitero ne-au informat că au suspiciuni cu privire la bagajele persoanei în cauză, fapt pentru care poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit al acestora. Astfel, au fost descoperite mai multe obiecte vechi şi bijuterii din metal alb (cercei, inele, brăţări), susceptibile a fi din argint, în greutate totală de 10.737 grame. Cu privire la bunurile descoperite, cetăţeanul chinez a declarat că le-a achiziţionat de la diverse persoane din diferite târguri de antichităţi”, arată Poliţia de Frontieră.

Întreaga cantitate bunuri a fost reţinută de către autoritatea vamală, urmând a fi predată Trezoreriei Cluj şi Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Cluj în vederea evaluării şi expertizării, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.