Descoperire uluitoare în Prahova. Se aflau la 2 metri sub pământ

O descoperire incredibilă a fost făcută de arheologi în Prahova. Aceştia au scos la lumina zilei un mormânt vechi de aproximativ 5.000 de ani. Scheletul aparţine unui bărbat, care deţinea cel mai probabil o funcţie mare în grupul din care făcea parte. Descoperirea este cu atât mai spectaculoasă cu cât, la gâtul căpeteniei, istoricii au găsit un colan din cupru extrem de rar.

RomaniaTV.net
27 oct. 2015, 08:14
Descoperire uluitoare în Prahova. Se aflau la 2 metri sub pământ

Descoperirea a fost făcută pe raza comunei Ariceştii Rahtivani şi este al doilea astfel de mormânt descoperit. La aproape doi metri adâncime, au dat peste un schelet, bine conservat.

„Aici am descoperit un mormânt vechi de 5000 de ani. Un individ adult, barbat, după cum arată oasele”, a explicat arheologul Bianca Preda.

„Nu ne aşteptam să fie aşa de spectaculoasă, pentru ceea ce ştiam despre acest tip de complex funerar”, a declarat şi colegul acesteia Alin Frânculeasa.

Citeşte şi Descoperire ARHEOLOGICĂ IMPORTANTĂ. Experţii spun că după un deceniu de săpături au găsit oraşul biblic SODOMA

Podoabele găsite i-au uimit pe arheologi. Colierul din cupru şi pandantivul sunt extrem de rare. „Un astfel de colan am mai descoperit noi în anul 2013 tot în Ariceşti, dar este unicul din ţară. Iar un astfel de pandantiv a mai fost descoperit la Ploieşti în timpul celui de al doilea război mondial”, spune Bianca Preda.

În jurul mormântului, arheologii au găsit și un fel de zid construit din piatră.

În Prahova, arheologii au identificat 300 morminte de acum mii de ani. Numai 15 au fost verificate până acum şi în toate s-au făcut descoperiri importante.