Descoperire uluitoare într-o şcoală din România. Profesorii nu au mai văzut aşa ceva în viaţa lor

Aproape o sută de elevi care învață în mai multe unități de învățământ din județul Timiș s-au întors la școală, după vacanța de Crăciun, cu păduchi. În plus, 1.580 de copii au fost depistați cu roșu în gât și alți 55 cu micoze. Nu este un caz singular. Astfel de probleme au mai fost şi în alte judeţe.

RomaniaTV.net
20 ian. 2015, 08:04
Descoperire uluitoare într-o şcoală din România. Profesorii nu au mai văzut aşa ceva în viaţa lor

Aproape o sută de elevi din Timiș s-au întors la școală după vacanța de Crăciun cu păduchi.

Totul a fost descoperit în urma triajului epidemiologic făcut de medicii din cabinetele școlare la revenirea copiilor din vacanță. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Timiș, medicii au examinat peste 63.000 de copii care învață în 651 de unități de învățământ.

„S-a stabilit recontrol pentru cazurile de pediculoză, recomandări și tratament cu informarea medicilor de familie”, transmite DSP Timiș, potrivit pressalert.ro.

De asemenea, sute de elevi de la unităţile de învăţământ din judeţul Dolj au fost depistaţi de medicii şcolari cu păduchi şi scabie, în urma unui triaj epidemiologic efectuat în şcoli în primele zile ale noului an şcolar.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, au fost examinaţi 51.990 de elevi din mediul urban şi 22.597 de elevi din mediul rural, iar 196 de elevi din mediul urban şi 113 din mediul rural au fost descoperiţi cu păduchi, relatează Agerpres.

Cei mai mulţi elevi cu păduchi au fost găsiţi în şcolile generale – 221 de cazuri, iar în licee medicii au descoperit 34 de cazuri. De asemenea, au fost descoperite şi două cazuri de râie.

La reluarea controlului efectuată de medici după câteva zile, numărul cazurilor de păduchi găsite a scăzut la 60 în mediul urban şi 23 în mediul rural.

Şi în Ialomiţa au fost probleme. Circa 300 de elevi şi profesori de la o şcoală din Ialomiţa au fost trimişi acasă, vineri, după ce mai mulţi copii au fost depistaţi cu păduchi.

În urma unui control de rutină, mai mulţi elevi de la Şcoala Generală din comuna Ion Roată din judeţul Ialomiţa au fost descoperiţi cu păduchi. Pentru siguranţa colegilor lor, dar şi a dascălilor, reprezentanţii şcolii au luat decizia ca toţi elevii şi profesorii, aproape 300, să fie trimişi acasă.

Şcoala a fost închisă pentru deratizare, după ce în ultimii opt ani, unitatea de învăţământ nu a mai fost igienizată.

Orele pierdute vor fi recuperate într-o zi de sâmbătă.