Descoperire înfricoșătoare! De necrezut ce a găsit proprietarul unui magazin când s-a dus să citească gazele: „A fost puțin șocant”

Proprietarul unui magazin de țigări electronice din Marea Britanie a descoperit o camera secretă veche de aproximativ 800 de ani, în momentul în care a trebuit să coboare în subsol pentru a citi gazele.

31 ian. 2023, 19:09
Descoperire înfricoșătoare! De necrezut ce a găsit proprietarul unui magazin când s-a dus să citească gazele: „A fost puțin șocant”

Sam Jessop, proprietarul în vârstă de 40 de ani, a avut parte de surpriza vieții sale în momentul în care a descoperit ce se ascunde în subsolul magazinului de țigări electronice Evapo.

Citiți și: Cum convingeau frații Tate fetele din SUA și Marea Britanie să vină în România

Proprietarul magazinului lucra de cinci ani în clădirea din strada principală din Maidstone, Kent, însă niciodată nu a avut curiozitatea să cerceteze locul.

Bolta înfricoșătoare – considerată a fi parte a unei mănăstiri antice de la începutul secolului al XIV-lea – poate fi accesată doar printr-o trapă din spatele magazinului în care a fost găsită.

Proprietarul din Marea Britanie a descoperit o lume subterană ascunsă în subsolul magazinului său

În momentul în care i  s-a cerut să treacă printr-o trapă din spatele magazinului și să intre în subsol pentru a citi gazul, a descoperit o lume subterană ascunsă, cameră incredibilă de piatră, veche de aproape 800 de ani.

„Am decis să arunc o privire în jur pentru că eram curioasă și ceea ce am găsit acolo a fost puțin șocant. A fost ca și cum ai intra într-o biserică. Este foarte bine lucrat – nu este doar o construcție oarecare – există niște lucrări adevărate de zidărie din piatră, cu mare atenție la detalii”, a spus proprietarul magazinului.

Șocat de descoperirea pe care a făcut-o în momentul în care găsit ceea ce păreau a fi rămășițele unei mănăstiri, englezul s-a uitat cu atenție și a observat o serie de adaptări făcute de-a lungul anilor.

„Este un adevărat amestec de perioade diferite. Sunt lucruri din anii 1600 până în anii 1700 și apoi piese moderne care au fost adăugate mai târziu. De exemplu, tavanele au doar doi metri înălțime, ceea ce este mult mai mic decât alte clădiri din aceeași perioadă, așa că podeaua a fost ridicată la un moment dat și i s-a adăugat încă un strat cu aproximativ 50 sau 60 de ani în urmă”, a spus proprietarul magazinului de țigări electronice.

Acum se pare că magazinul său este unul dintre cele mai vechi din oraș. Sam are multe teorii despre trecutul fascinant al magazinului său și s-a gândit la ce au fost folosite criptele subterane.

„Ar fi putut fi folosite în scopuri nefaste, cum ar fi contrabanda sau căile de evacuare pentru nobili, dar este posibil să fi fost folosite și pentru a elimina cadavrele în timpul focarului de tuberculoză, deoarece locul este izolat și nu putea contamina oamenii”, a adăugat proprietarul.

Citiți și: Femeia din România care şi-a înjunghiat nepotul în Marea Britanie a fost pusă sub acuzare. Ce pedeapsă riscă românca