Descoperirea uimitoare făcută de un bărbat aflat în izolare. A început să-şi renoveze casa şi a dat peste o comoară!

Un bărbat plictisit de izolare a făcut descoperirea vieţii lui în timp ce îşi renova acasa. Sub noua lui casă din Plymouth, acesta a găsit un tunel vechi de peste 120 de ani. 

RomaniaTV.net
05 mai 2020, 07:28

Jake Brown s-a gândint să-şi renoveze noua casă cumpărată în Plymouth în timpul pandimiei, însă ce a descoperit i-a schimbat total viaţa. Observând că pereţii aveau diferite texturi, acesta i-a găurit și a găsit un pasaj secret plin de elemente din „altă epocă”. 

Jake a fost totula şocat atunci când a văzut spaţiul întins care duce sub asa lui din Plymouth, Devon. În tunel a descoperit obiecte, inclusiv cutii de vopsea și un ziar vechi care dovedeau că tunelul fusese blocat de mai bine de 50 de ani. De asemenea, a găsit dovezi pe sticle că tunelul însuși a fost conceput la începutul anilor 1900.

„În timp ce imi savuram cafeaua stând în afara ușii din fața subsolului, am observat un perete cu o textură diferită de restul. Curiozitatea și un pic de plictiseală m-au întărâtat, după care am apucat un foraj și am început să dau găuri. Odată ce am făcut două găuri, unul pentru vizionare, unul pentru o torță, am privit în întunericul întins și prăfuit și mi-am dat seama că este un tunel”, a declarat Jake. 

Citeşte şi: Norvegia deschide un nou tunel subteran în apropiere de Stavanger. Ceremonia de tăiere a panglicii a avut loc… în birou

„După ce am creat o gaură suficient de mare pentru a putea intra, am luminat cu o lanternă în întuneric, dezvăluind spațiul extins dinaintea mea. Tunelul era plin de deșeuri de constructori dintr-o altă epocă, așa că am intrat adânc înăuntru pentru a explora și a arunca o privire mai atentă”, a adăugat Jake. 

Jake a adunat toate dovezile existente şi a început să le analizeze pentru a aflat de când datează. Cutiile de vopsea descoperite datau din anii 50/60, iar bucata de ziar apropae s-a dezintegrat la atingere. 

„Sticlele au fost gravate cu detalii comune de la începutul anilor 1900”, a mărturisit Jake. 

Imediat după ce a terminat de analizat, Jake a contactat un istoric din apropiere, pe Richard Fisher, pentru a-i cere ajutorul.