Descoperite din greşeală: INVENŢII care au schimbat lumea

Au fost descoperite din întâmplare, dar au schimbat lumea pentru totdeauna. Vezi povestea incredibilă din spatele invenţiilor.

RomaniaTV.net
24 iul. 2012, 18:42

Artifiicile au fost descoperite, intamplator, odata cu praful de pusca. Printre primii care au folosit acesta „inventie magica” au fost chinezii, care isi distrau stapanii bogati cu ajutorul lor.

Cauciucul a fost produs pentru prima oara din arborele de cauciuc, insa nu avea proprietati chiar multumitoare pentru nevoile omului. Din greseala, Charles Goodyear a scapat peste o plita incinsa sulfura si putina pulbere de cauciuc. Dupa ce amestecul s-a topit, Charles l-a luat din curiozitate si a vazut ca este mult mai elastic, mai rezistent.

In 1853, bucatarul George Crum lucra intr-un restaurantul din New York, cand un client a refuzat cartofii prajiti pe motiv ca nu erau suficient de crocanti. Suparat si obosit, Crum a luat un cartof si l-a taiat in felii foarte subtiri, pe care le-a aruncat apoi in ulei incins. I-a dus clientului un bol intreg, multumindu-l si impresionandu-l in acelasi timp. George Crum, inarmat cu o inventie proprie, si-a deschis ulterior un restaurant care oferea gratuit chipsuri de cartofi pe masa.

Coca Cola a fost inventata de catre John Pemberton, un farmacist din SUA care in perioada prohibitiei a renuntat la o bautura foarte populara, un amestec de vin rosu si extract de cola. Farmacistul a eliminat vinul si a adaugat un sirop dulce in completarea extractului de cola. Mai tarziu a acidulat aceasta compozitie, adaugand dioxid de carbon.

Inginerul Percy Lebaron Spencer lucra intr-un laborator de cercetare la un magnetron. La scurt timp dupa ce a pus in functiune piesa, a observat ca batonul de ciocolata aflat langa acesta a inceput sa se topeasca, la fel si untul. Surprins de fenomen a inceput sa cerceteze si astfel a relizat ca poate controla aceste „unde misterioase”. A incorporat piesa intr-o cutie si astfel a luat nastere primul cuptor cu microunde.