Descoperire HALUCINANTĂ într-o biserică. Au vrut să restaureze CHIPULUI LUI IISUS şi au avut un şoc

Specialiştii de la Institutul Naţional de Antropologie şi Istorie din Mexic au făcut o descoperire macabră în timpul lucrărilor de restaurare a unei statui care îl înfăţişează pe Iisus.

10 aug. 2014, 10:56
Descoperire HALUCINANTĂ într-o biserică. Au vrut să restaureze CHIPULUI LUI IISUS şi au avut un şoc

Statuia lui Iisus din parohia San Bartolo Cuautlalpan, din Mexic, datează din secolul 18 şi a impresionat dintotdeauna enoriaşii, dar şi turiştii, prin aspectul său realist.

Cercetările aprofundate făcute de cercetători din cadrul Institutul Naţional de Antropologie şi Istorie din Mexic au scos la iveală amănunte surprinzătoare în urma realizării unor investigaţii cu raze x. Cei opt dinţi care se pot vedea printre buzele întredeschise ale sculpturii sunt umani, a declarat specialistul care s-a ocupat de restaurarea capului statuii, Fanny Unikel.

„Dinţii au fost donaţi, cel mai probabil, în semn de gratitudine”, a explicat Unikel.

Potrivit adevarul.ro, enoriaşii din anumite zone ale Mexicului obişnuiau să-şi ofere bisericilor părul pentru a fi confecţionate peruci cât mai realiste pentru statuile sfinţilor. Totuşi, unghiile şi dinţii aplicaţi statuetelor sfinte au fost întotdeauna realizate din coarnele sau oasele animalelor.