DESERT DE SEZON: Cum să faci cea mai simplă şi rapidă cafea cu gheaţă

Nu mai trebuie să o prepari dimineaţa dacă eşti mereu pe fugă, deoarece vei avea totul la îndemână pentru a face cea mai bună băutură energizantă răcoritoare.

08 iun. 2015, 15:24
DESERT DE SEZON: Cum să faci cea mai simplă şi rapidă cafea cu gheaţă

“Ice coffee” sau cafeaua cu cuburi de gheaţă este o băutură răcoritoare pentru dimineţile foarte călduroase. De aceea este bine să ai totul pregătit şi să o prepari foarte rapid chiar şi atunci când eşti pe fugă.

Ai nevoie de:

– cafea proaspăt făcută şi răcită (mai concentrată decât de obicei);
– lapte vegetal sau de vacă.

Dacă preferi varianta îndulcită poţi să adaugi zahărul brut în timp ce faci cafeaua. După ce s-a răcit cafeaua se toarnă în tăvi/pungi pentru gheaţă şi se introduce la congelator.

Astfel vei avea cafeaua pregătită pentru dimineaţă că va trebui doar să pui câteva cuburi de cafea într-un pahar şi să le acoperi cu lapte vegetal sau de vacă.

O altă variantă mai sănătoasă este aceea de a lăsa cafeaua la infuzat la frigider. În acest fel, fără să fierbi cafeaua, vei obţine o băutură mai puţin acidă. Se pune într-o sticlă apă şi cafea mai multă decât ai pune de obicei pentru varianta de cafea fiartă. Se lasă 24 de ore la frigider să se infuzeze, după care se toarnă cafeaua în tăvi/pungi de gheaţă.

Sursa: eva.ro