DESERT DE VARĂ: Minitarte de ciocolată cu zmeură

Zmeura este pur și simplu delicioasă în deserturi. Încearcă și tu o rețetă de mini tarte de ciocolată, care nu vor rezista cu siguranță prea mult în farfurie.

19 iul. 2017, 09:43
DESERT DE VARĂ: Minitarte de ciocolată cu zmeură

REŢETE DESERT:

Ingrediente

Pentru blat

225 g făină

2 linguri pudră de cacao

½ linguriță praf de copt

1 praf de sare

1 linguriță esență de vanilie

120 g unt, tăiat cubulețe

85 g zahăr pudră

1 ou

Pentru cremă

350 g smântână pentru frișcă

170 g ciocolată neagră bucățele

6 linguri cremă de ciocolată Nutella

zmeură proaspătă

frunze de mentă

Mod de preparare

Într-un bol, amesteci făina, pudra de cacao, praful de copt, praful de sare și esența de vanilie. Încorporezi untul. Combini cu zahărul și oul bătut. Strângi aluatul ca o bilă. Îl înfășori în folie de aluminiu și dai la frigider 1 oră.

Pentru cremă, pui într-un vas ciocolata mărunțită și Nutella. Dai în clocot smântâna. O torni caldă peste ciocolată. Amesteci până obții o compoziție omogenă. Lași la răcit la temperatura camerei. Întinzi aluatul pe o suprafață pe care ai presărat puțină făină. Decupezi 8 cercuri, de aproximativ 0.5 cm grosime. Așezi aluatul în forme speciale pentru mini tarte. Împingi marginile în interior. Înțepi cu o furculiță din loc în loc și dai la frigider 30 de minute.

Încălzești cuptorul la 180 °C. Dai tartele la copt, 15 minute. Mixezi crema câteva minute. O torni într-o ustensilă de ornat prăjituri, apoi umpli, în mod egal, mini tartele. Decorezi cu zmeură proaspătă, după gust. Servești cu frunze de mentă, opțional.

Vezi cum se prepară apetisantul tort de ciocolată cu rom