Desertul care te ajută în caz de constipație. Mihaela Bilic: „Nu este deloc complicat și nu are zahăr”

Desertul care te ajută în caz de constipație. Mihaela Bilic și-a format o comunitate numeroasă pe rețelele sociale, acolo unde împărtășește cu fanii multe rețete sănătoase, dar și sfaturi pentru o digestie bună.

20 feb. 2024, 19:02
Desertul care te ajută în caz de constipație. Mihaela Bilic: „Nu este deloc complicat și nu are zahăr”
Desertul care te ajută în caz de constipație

Desertul care te ajută în caz de constipație. Mihaela Bilic a povestit cum și-a uitat bolul cu micul dejun în frigider. A vrut să mănânce un iaurt cu fructe făcut în casă, unde pusese și câteva prune uscate.

Citește și: Ce fel de pâine putem consuma zilnic fără să ne îngrașe. Mihaela Bilic: „N-o consider deloc ca fiind inamicul public numărul unu”

Desertul care te ajută în caz de constipație

Medicul nutriționist a povestit că, foarte ușor, a obținut un desert fără zahăr, și ajută mult pe cei care suferă de constipație. „Deloc complicat! A meritat. Nu are zahăr, e gustos și te și ajută în caz de constipație”, a povestit Mihaela Bilic.

Pentru a avea o digestie corectă, Mihaela Bilic spune că trebuie să mestecăm îndelung mâncarea. Într-o postare de pe rețelele sociale, nutriționista arată că mestecatuș îndelungat oferă mai rapid senzația de sațietate și, totodată, ajută digestia.

Digestia începe în gură…… Și ăsta este motivul pentru care înțelepții budiști ne sfătuiesc să mestecam până și apa!

Rolul masticației este multiplu: reduce dimensiunea bucăților de mâncare ca să putem să le înghițim, umidifiază și înmoaie alimentele, fragmentează fibrele și facilitează acțiunea salivei, care are rol în digestia glucidelor. Doar la gândul mâncării, înainte de a introduce prima îmbucătură în gură, glandele salivare încep să secrete salivă.

Există 2 tipuri de salivă: cea produsă în partea anterioară a gurii, cu rol de umidificare a alimentelor și cea produsă în fundul gurii, mai vâscoasă, destinată lubrifierii pasajului spre esofag.

Saliva conține enzime numite amilaze care declanșează digestia chimică a glucidelor încă din cavitatea bucală”, arată specialistul în nutriție.