DESERTUL ZILEI: Prăjitura Kotanyi

RomaniaTV.net vă prezintă cele mai interesante deserturi pe care trebuie să le încerci.

RomaniaTV.net
16 iul. 2018, 06:41
DESERTUL ZILEI: Prăjitura Kotanyi

Mod de preparare Prajitura Kotányi:

Intr-un bol se freaca untul cu zaharul, se adauga apoi oul, mierea de albine, bicarbonatul stins cu lapte, cacaoa si la sfarsit faina cernuta. Se framanta pana se obtine o compozitie omogena. Se imparte aluatul in 3 parti egale si se coc 3 foi pe fundul unei tavi de 20/30 cm. Se coc la foc potrivit cam 15 minute.

Pentru crema, frisca lichida se pune intr-o cratita pe baie de aburi si cand este foarte fierbinte se adauga ciocolata rupta bucatele; se amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza.

Se pune cratita direct pe foc mediu si se lasa sa fiarba aproximativ 4 – 5 minute, amestecand continuu, apoi se da deoparte sa se racoreasca; se adauga gelatina dizolvata in putina apa, apoi pusa pe foc mic pana se topesc granulele.Pentru un gust mai bun,se poate adauga coaja de lamaie.

ATENTIE!

Gelatina nu se fierbe!

Crema astfel preparata se lasa de seara pana dimineata la frigider.Dimineata se bate bine cu mixerul pana ce devine o crema spumoasa si se ingroasa.

Dupa ce s-au racit foile si crema este gata, se pune cate o foaie pe o planseta, se unge cu crema , se acopera cu alta foaie apoi cu crema si tot asa pana se termina foile. La final se pune o greutate pe prajitura si se lasa pana a doua zi sa se inmoaie foile.

Prajitura Kotányi se serveste glazurata deasupra cu „ciocolata alba cu merisor si portocala”.

Ingredientele si cantitatile le gasesti aici