Desfiinţarea Secţiei Speciale. Dan Barna: Magistratii nu trebuie sa beneficieze de un tratament special

Dan Barna dă asigurări că Secţia Specială se va desfiinţa, precizând faptul că magistraţii nu trebuie să beneficieze de un tratament special.

25 iul. 2021, 11:12
Desfiinţarea Secţiei Speciale. Dan Barna: Magistratii nu trebuie sa beneficieze de un tratament special

Desfiinţarea Secţiei Speciale. Dan Barna a vorbit în cadrul emisiunii Insider Politic de la Prima Tv despre necesitatea desfiinţării Secţiei Speciale pentru magistraţi.

Desfiinţarea Secţiei Speciale. Dan Barna: „Va fi desfiinţată”

„Sectia speciala va fi desfiintata, este un obiectiv asumat de coalitie. Sunt convins ca vom gasi o solutie. Saptamţna viitoare, Stelian Ion va veni cu o propunere.

Consideram ca magistratii nu trebuie sa beneficieze de un tratament special. Actualele dosare trebuie sa fie distribuite pe contributie. Magistratii sunt beneficiari de justitie exact ca ceilalti romani. Vom gasi o solutie si cu siguranta aceasta sectie va fi desfiintata”, a declarat Dan Barna la Prima Tv.

Citeşte şi Comisia de la Veneţia recomandă desfiinţarea Secţiei Speciale. Ministrul Justiţiei: „Este un aviz favorabil mult aşteptat”

Reamintim că liderii Coaliţiei de Guvernare s-au reunit luni după-amiază în şedinţă la Palatul Victoria în încercarea de a stinge conflictul dintre USR PLUS şi UDMR izbucnit pe tema desfiinţării Secţiei Speciale.

Premierul Florin Cîţu a afirmat, luni, referindu-se la neînţelegerile din coaliţie pe tema desfiinţării Secţiei de Investigare a Infracţunilor din Justiţie (SIIJ), că ”Ministerul Justiţiei trebuie să susţină Parlamentul şi coaliţia să găsească o soluţie ca să trecem peste acest moment”.

„Aceste lucruri trebuie discutate acum şi soluţia trebuie găsită în Parlamentul României. Guvernul României a adoptat un proiect de lege prin care a desfiinţat SIIJ. Ministerul Justiţiei trebuie să susţină Parlamentul şi coaliţia să găsească o soluţie ca să trecem peste acest moment”, a spus premierul Florin Cîţu, la Guvern.

Citeşte şi Ministrul Cristian Ghinea a băgat în PNRR desfiinţarea Secţiei speciale

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a dat vina pe UDMR pentru amânarea desfiinţării Secţiei Speciale.

”Nu am desfiinţat-o ( n.red. Secţia Specială) pentru că o parte dintre cei care suntem acum în Coaliţie erau la acel moment al înfiinţării, de partea cealaltă, alături de PSD, adică UDMR. A votat şi înfiinţarea Secţiei speciale, a votat şi legile Justiţiei varianta Iordache, a votat şi Codul penal de procedură, a votat multe. Dar am spus, o dată ce s-a încheiat acel capitol, trecem de-o parte şi încercăm să creăm ceva nou. Sperăm cumva că o să îşi schimbe atitudinea şi abordarea faţă de Justiţie în general, faţă de lupta anticorupţie. Parţial am avut semnale că acest lucru se întâmplă, pentru că s-a semnat un program de guvernare, în care, în capitolul Justiţie, era stabilită prima măsură pe termen scurt, desfiinţarea SIIJ. La un punct mai jos era refacerea competenţei DNA pe ce privea infracţiunile de corupţie săvârşite de magistraţi, deci era în regulă. De aceea am şi acceptat mandatul pe Justiţie, pentru că este un program foarte bine articulat”, a declarat Stelian Ion, citat de news.ro.


loading...