Designerul italian de lux Brunello Cucinelli, lovit puternic de pandemie: „Nu am mai purtat un costum de luni de zile”

Designerul italian, Brunello Cucinelli, care realizează costume pentru bărbați, cu preţuri până la 7.000 de euro (8.200 de dolari), nu a mai purtat un costum de luni de zile.

RomaniaTV.net
15 oct. 2020, 12:33
Designerul italian de lux Brunello Cucinelli, lovit puternic de pandemie: „Nu am mai purtat un costum de luni de zile”

Am stat cu toții închişi în casă, este prima jachetă pe care am îmbrăcat-o din martie. Nu am mai purtat un costum de luni de zile”, a spus Cucinelli pentru Reuters din Milano, în timp ce își prezenta cea mai recentă colecție în septembrie, purtând un blazer gri deschis.

Majoritatea creatorilor de modă care lucrează cu „guler alb”, o fac de acasă, în pantaloni de trening, sperând să treacă cu bine pandemia.

Această schimbare are repercusiuni profunde în lanțul de aprovizionare pentru costume și îmbrăcăminte formală, ridicând un sector de confecții care se întinde pe fiecare continent.

În Australia, cel mai mare producător mondial de lână merino a scăzut preţurile, atingând valori minime de zece ani. Mulți crescători de oi se află într-o situație dificilă, depozitând lână în fiecare magazie disponibilă, în speranța unei reveniri.

În Statele Unite și Europa, mai multe lanțuri de comerț cu amănuntul specializate în îmbrăcăminte business, cum ar fi Men’s Wearhouse, Brooks Brothers și TM Lewin, au închis magazine sau au declarat faliment în ultimele luni.

Oamenii își doresc să fie mai confortabili și sunt mai puțin înclinați să poarte un costum formal”, a declarat Silvio Botto Poala, director general al Lanificio Botto Giuseppe, o fabrică de lână din centrul textil din Italia, care colaborează cu Armani, Max Mara, Ralph Lauren și Hermes printre clienții săi.