Designerul rochiei de mireasă a Elenei Băsescu: Nu mi-a trecut prin cap să-i fac rochia cadou VIDEO

Designerul Anca Maxim, cea care i-am creat rochia de mireasă Elenei Băsescu, a declarat la România TV că rochia purtată de EBA a costat aproape 4.500 de euro, iar realizarea a durat o lună şi jumătate.

RomaniaTV.net
03 sept. 2012, 09:34

„Rochia a costat în jur de 4.500 de euro. Am confecţionat-o eu, însă ideile au venit din partea ei. Rochia de mireasă trebuie să fie a miresei, nu-mi impun eu ideile. Am avut emoţii până în ultima secundă. Şi la biserică am avut emoţii. Elena este extrem de punctuală, am colaborat foarte bine. Dantela este o dantelă deosebită. O parte dintre materiale le-am luat de la Roma, o parte de la noi. Fusta este din mătase naturală, iar jos are o bucată de dantelă ca dantela de la corsaj. Am făcut cercetări în cărţi pentru a face fusta amplă, care are şi crinolină şi jupon. Munca a durat o lună şi jumătate. Ea şi-a dorit să se bucure de nuntă şi mi-a spus de la început „vreau să dansez”. A dansat toată noaptea. Eu aveam la mine trusa de „prim ajutor”. Rochia Elenei ar trebui să devină model, pentru că e o rochie cu stil. E mult mai complicat şi greu să faci o rochie simplă care să arate bine. Ar fi fost frumos să mă ducă capul să îi fac rochia cadou Elenei. Nu mi-a venit ideea. Sandalele cred ca şi le-a luat gata. A avut şi o pereche de schimb”, a declarat la România TV designerul Anca Maxim.

Designerul a mai creat şi alte rochii printre care cea a Mariei Băsescu, de care a spus că este foarte mândră.

„Am mai făcut şi alte rochii, printre care şi rochia Mariei Băsescu cu care mă mândresc. Ea a spus că vrea un verde închis, s-a lăsat pe mâna mea. Ea e una şi designeri suntem mulţi. Rochia Mariei a costat în jur de 4.000 de lei”, a precizat Anca Maxim.

Întrebat dacă există vreo asemănare între Elena Băsescu şi Kate Middleton, designerul vestimentar a spus clar că nu.

„Asemănarea dintre Elena Băsescu şi Kate Middleton nu există. Poate poţi să faci o paralelă că au avut rochii simple, un punct comun fiind dantela care e de la acelaşi producător. Elena are o personalitate foarte puternică şi nici nu i-ar plăcea să imite pe cineva”, a spus aceasta.