Despăgubire consistentă pentru o femeie care şi-a rupt mâna după ce şoferul unui autobuz a frânat brusc

O femeie din Iași care și-a rupt mâna în autobuz în 2019 a obţinut în instanţă despăgubiri de 10.000 euro. Compania de asigurări consideră că despăgubirile decise de judecători sunt prea mari şi a contestat decizia.

06 dec. 2022, 13:12
Despăgubire consistentă pentru o femeie care şi-a rupt mâna după ce şoferul unui autobuz a frânat brusc

O femeie din Iaşi care și-a rupt mâna după ce un şofer de autobuz a frânat brusc a cerut instanţei despăgubiri materiale de 8.700 lei, dar și 300.000 de lei drept daune morale. Incidentul a avut loc în septembrie 2019, iar femeia a suferit o dublă fractură a antebrațului. A avut nevoie de aproape trei luni de îngrijiri medicale și de recuperare funcțională.

În urma incidentului, ea s-a adresat instanţei. În faţa judecătorilor, femeie şi-a motivat solicitările prin faptul că în urma accidentării la mână nu mai poate practica meseria de maseur, scrie ziaruldeiasi.ro.

Reprezentanţii Omniasig, firma la care este asigurat autobuzul în care a fost rănită femeia, au considerată că daunele cerute de aceasta sunt prea mari.

Citeşte şi: Cum s-a trezit un timişorean dator la bancă deşi nu luase niciun credit

În primă instanţă, judecătorii au decis ca femeia rănită în autobuz să primească daunele materiale în valoare de 6.225 lei, pentru care ea a putut prezenta chitanțele aferente serviciilor medicale și produselor cumpărate pe parcursul recuperării. În privinţa daunelor morale, magistraţii au apreciat că o sumă de 10.000 de euro este suficientă pentru a acoperi prejudiciul moral suferit de femeie.

Decizia nu a fost pe placul asiguratorului. Avocaţii Omnisig a declarat apel. Dosarul va fi judecat în ianuarie de Curtea de Apel Iaşi.