Despăgubire-record pentru o româncă din Torino

O nouă directivă europeană a făcut, practic, dreptate unei românce din Torino, care fusese victima unei agresiuni sexuale.

RomaniaTV.net
14 feb. 2012, 06:56
Despăgubire-record pentru o româncă din Torino

O româncă stabilită în Torino a obligat statul italian să îi plătească o despăgubire istorică. Astfel, 50.000 de euro vor intra în contul femeii, victimă a unei agresiuni sexuale. Despăgubirea-record în asemenea cazuri cu imigranţi vine la scurtă vreme după intrarea în vigoare a unei noi directive europene.

Tânăra a fost violată de doi conaţionali în Italia, în urmă cu mai bine de 8 ani. Agresorii au fost condamnaţi la 10 ani de închisoare, dar din neglijenţa autorităţilor italiene au reuşit să fugă. Pentru că nu a obţinut nici un fel de despăgubire, victima a decis să acţioneze statul italian în judecată. Nu a făcut rău, pentru că magistraţii italieni i-au dat câştig de cauză în două rânduri.

Potrivit noii normative europene, pentru prima oară aplicată în Italia, statul trebuie să acopere daunele suferite de victimă, dacă autorii delictului nu au fost prinşi, nu dispun de avere sau sunt bolnavi psihic. Decizia Curţii de Apel din Torino este definitivă.